HILVARIA HIGHLIGHTS

 

JO13-1 wint spannende bekerwedstrijd na penalty's

JO13-1-2e-ronde-beker-2018

Afgelopen zaterdag 20-10 mochten de jongens van de JO13-1 in de 2e ronde van de beker aantreden tegen de koploper in hun competitie; Gilze JO13-1. Dit is altijd een geduchte tegenstander voor Hilvaria dus ze moesten aan de bak!

Na het succesvolle bekeravontuur van 2 jaar geleden (halve finale), voor de meesten van dit team, zou dit zo maar opnieuw een "cupfighters" seizoen kunnen worden!

Op het schitterende sportpark van Gilze in een mooi herfstzonnetje begonnen de boys enigszins aarzelend aan de wedstrijd. De tegenstander bleek fysiek sterk en al snel werd duidelijk dat Hilvaria niet in de duels moest gaan maar voetballend de oplossing zoeken.

Dat viel in de eerste helft niet mee, Gilze drukte Hilvaria terug op eigen helft en buiten wat spaarzame uitvallen was Hilvaria de mindere.

Nadat Gilze uit een prachtig afstandsschot de 1-0 had gemaakt werd er, door de uitstekend fluitende scheids, gefloten voor de rust.

De tweede helft gaf een ander beeld want Hilvaria kwam beter in de wedstrijd en voelde dat er vandaag meer in zat. Er werden meer duels gewonnen en het balletje werd beter rond gespeeld.

Ongeveer 10 minuten voor tijd werden de boys beloond voor de goede 2e helft. 1-1!

Na nog wat spannende momenten voor beide goals werd er niet meer gescoord en dus werd de nieuwe regel van de KNVB toegepast; geen verlenging maar meteen penalties volgens het nieuwe ABBA systeem.

Hilvaria mocht beginnen en de eerste zat er goed in. De eerste van Gilze ging naast en dat kon weleens heel belangrijk zijn. De volgende penalties werden allemaal gescoord dus kwam het aan op de vijfde van Hilvaria. Wat een spanning bij de boys. De vijfde zat er strak in dus de winst was binnen. Wat een ontlading!!

Een mooie cupwinst op een goede tegenstander die ze in de competitie ook nog gaan tegenkomen dus ik denk wel dat er enige revanchegevoelens aanwezig zijn….

Wordt vervolgd??? 

Vrijwilligers gezocht!!
Hilvaria 1 staat zijn mannetje en wint met 3-0 van...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites