HILVARIA HIGHLIGHTS

 

JO11-2: een bijzondere wedstrijd

JO11-2.0

Afgelopen zaterdag stond een inhaal/bekerprogramma ingedeeld door de KNVB. Hierdoor had het sterrenteam geen wedstrijd op het programma. En dat de tassen van de sterren al waren gepakt werd er door de leiders een alternatief gezocht. En jawel die kwam er door de ouders als tegenstander op te roepen.

​ Door de sterren onder de bekende lichtelijke dwang gezet druppelde de aanmeldingen van de ouders binnen. De aftrap zou om 10:00 uur zijn op een nog onbekend veld bij Hilvaria. Bij aankomst op het sportpark werd duidelijk dat we zouden spelen op het E2 veld. Dit is bij de meeste bekend als Achill. Na een professionele warming-up van zowel de sterren als de ouders zou er worden afgetrapt door de ouders. En zoals het hoort stond de wedstrijd onder leiding van een gediplomeerd en kundige scheidsrechter. Vanwege een groot ondertal van de ouders werd besloten dat de scheidsrechter en de dochter van Ad bij de ouders zouden meevoetballen. De voetbalkwaliteiten van deze scheidsrechter worden door diverse voetbalkenners binnen de verenging erg laag ingeschat. Bij de ouders ontbrak de talentvolle keeper (opa Walter) van de vorige editie waardoor er een uitdaging was wie het doel zou verdedigen. Gelukkig kwam de oplossing op tijd het sportpark oplopen. Inderdaad de dochter van deze talentvolle keeper en door haar optreden werd weer eens duidelijk dat de appel niet ver van de spreekwoordelijke boom valt. Met aan de andere zijde de kleinzoon van de talentvolle keeper in de goal leek vooraf dat het een doelpuntloze wedstrijd te worden. Het begin van de wedstrijd stond duidelijk in het teken de mooiste reddingen van deze personen.

 Het zeer goede positiespel van de sterren en gecombineerd met veelvuldige overspelen zou Messi doen verbleken. Dit schitterende voetbal werd ook door de aanwezige pers opgemerkt en deze heeft hiervan diverse actiefoto's gemaakt. Desondanks opende de ouders de score door een doelpunt van de scheidsrechter. Niet veel later maakte deze een bewuste handsbal op het middenveld waarbij een vrij trap werd toegekend. Echter de terechte gele kaart bleef achterwege maar daar had iedere vrede mee. Niet veel later werd vanuit een hoekschop wederom een handsbal gemaaktdoor de scheidrechter. Hierop volgde een terechte penalty die strak in de hoek werd binnen geschoten en de keeperster de eerste keer kansloos was. Met vader Ad controlerend in de verdediging en de scheidsrechter ervoor. En de ouders Marc en Paul in de spits werd opnieuw getracht op voorsprong te komen. Door een schitterende aanval via diverse sterren werd dit beloond met een doelpunt.

Hierdoor stonden de ouders voor de eerste keer op achterstand. De wedstrijd golfde op en neer met diverse doelpunten en beide zijde. Met een stand 4-3 in het voordeel van de sterren werd een goal gemaakt door de scheidsrechter. Echter werd door diverse mensen geclaimd dat de bal met de hand werd gespeeld. Echter keurde de scheidsrechter hem goed maar de VAR werd gevraagd dit moment te onderzoeken.De stand was op dat moment 4-4 met nog met een paar minuten op de klok. De sterren wisselde van keeper om nog meer druk op de verdediging van de ouders te zetten. Maar met een goed combinatiespel van de ouders Marc, Paul en Ad werd het geheime wapen van de ouders in stelling gebracht. Dit geheime wapen Ise (dochter van Ad) stond helemaal vrij en schot de bal met veel effect achter de nieuwe keeper van de sterren. 5-4 in het voordeel van de ouders met nog een minuut te spelen was de spanning te snijden. Echter werd er niet meer gescoord in deze spannende wedstrijd. Na de wedstrijd werden er handen geschud en iedereen bedankt voor de leuke en zeer sportieve wedstrijd. Opmerkelijk om te vermelden is dat alle (3) overtredingen zijn gemaakt de door de scheidsrechter. De goal gemaakt met de hand werd na de wedstrijd nog door de VAR gecorrigeerd. Als eerste willen wij als ouders de leiders van de JO11-2 bedanken voor dit initiatief. Er zijn al ouders die nadat ze het sportpark hebben verlaten direct bij de sportzaak voetbalschoenen hebben gekocht voor de volgende editie. Ook willen wij Agnes Aarden bedanken voor het maken van de foto's.  

Hilvariaan Teun van Pelt promoveert als scheidsrec...
Hilvaria overtuigend langs Beerse Boys

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites