HILVARIA HIGHLIGHTS

 

JO11-1 CUPFIGHTERS, met penalties door naar laatste 8!!

JO11-1 CUPFIGHTERS, met penalties door naar laatste 8!!

Afgelopen woensdag 15-3 mochten de boys van de JO11-1 dan eindelijk aantreden voor de wedstrijd in de 4e ronde van het bekertoernooi. De inzet was een plek bij de laatste 8! Er werd veel verwacht van de boys want er waren veel supporters (lees ouders, opa's, broertjes) meegereisd. Ook Jules die helaas niet mee kon doen kwam kijken om zijn team aan te moedigen.

Tegenstander was RPC JO11-1 uit Eindhoven die ook al een aantal goede teams hadden uitgeschakeld. De aftrap was om 18.30u in Eindhoven dus coaches Wil en Kees hadden bedacht om op tijd te vertrekken ivm de spits. Aangekomen op het sportpark bleek dat we op een veld moesten spelen waar in het midden bijna geen gras op stond! Voordeel daarbij was wel dat we de week hiervoor ook op een knollenveld hadden gespeeld en dat was een mooie 0-2 overwinning op en bij Heeze. Dus de boys waren wel wat gewend.

In het begin van de wedstrijd was het even aftasten bij beide teams maar Hilvaria zat vrij snel goed in de wedstrijd. Duels werden gewonnen en er werd, voor zover mogelijk, prima gecombineerd. Uit een mooie aanval over meerdere schijven was het na 15 minuten 0-1 door Wout en vlak voor rust kwam de bal voor de voeten van Stijn die niet nadacht en meteen uithaalde. Mees stond daarbij in de baan van het schot en probeerde uit te wijken maar dat lukte niet waardoor de bal via zijn been in de andere hoek vloog. Keeper kansloos! 0-2 met de rust.

Na de rust was RPC iets feller maar echte kansen kregen ze niet omdat de verdediging met Sjors, Diek, Sebas en Bart goed stond en het middenveld met Jurre en Stijn daarbij goed aansloot. Na een verkeerde pass van de tegenstander richting de goal van Senn stuitte de bal opeen heel raar weg (hoe zou dat toch komen…). 1-2 en RPC kreeg weer hoop. Hilvaria gooide er nu een tandje bij en dat leidde door goed doorzetten tot een aantal enorme kansen. Helaas ging de bal er niet in zeker ook door goed verdedigen van de aanvoerder van RPC die Polle weinig ruimte gaf. In de eerste tegenaanval van RPC gebeurde wat zo vaak gebeurt als je zelf niet scoort. Uit een counter maakte zij de 2-2. Met nog 10 minuten te spelen liep de spanning al een beetje op en dat was ook te merken aan de spelers (en aan de scheids die een aantal rare beslissingen nam). Het eindsignaal klonk en we konden ons gaan opmaken voor penalties. RPC had de vorige ronde ook penalties moeten nemen en uiteindelijk gewonnen dus we wisten dat het moeilijk zou worden.

Beide teams moesten 5 penalties nemen maar de druk werk nu toch wel erg hoog. Ijzig kalm scoorden Polle, Wout, Mees, Bart en Stijn (na een nodige plaspauze….) alle 5 hun penalty, waarbij de tegenstander er maar 1 scoorde! Een plek bij de laatste 8 was een feit!! Wat een topprestatie was er vandaag geleverd! 

En nu maar hopen dat de KNVB een thuiswedstrijd voor ons loot want de volgende tegenstander zal zeker ook weer sterk zijn. Daarbij hebben de boys wederom bewezen dat ze voor niemand bang hoeven te zijn.

Wordt vervolgd!

Coaches JO11-1

SBC MO13-1 - Hilvaria MO13-1
Wedstrijdverslagen 11 en 12 maart

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites