HILVARIA HIGHLIGHTS

 

JO11-1 Cupfighters door naar halve finale beker!

JO11-1 Cupfighters door naar halve finale beker!

​Afgelopen maandag 10 april stond voor de boys van de JO11-1 de belangrijke bekerwedstrijd op het programma voor een plek in de halve finale!

Na de 1e plek in de poule werden achtereenvolgens Rood Wit Vooruit, SC 't Zand en RPC uit Eindhoven verslagen.

Gelukkig hadden we thuis geloot dus dat scheelde weer een (vroeg) ritje naar Breda. We speelden namelijk tegen Boeimeer JO11-1.

Boeimeer is ook een hoofklasse team die nu in de competitie zitten bij 't Zand en Reeshof (2 teams waar wij het altijd lastig tegen hebben). Zij staan nu 2e achter 't Zand dus we wisten weer wat er moest gebeuren. Zeker ook omdat het een fysiek sterke ploeg is.

De coaches hadden geregeld dat we op het hoofdveld mochten zodat alle supporters een mooi plekje hadden om de wedstrijd te bekijken en de jongens natuurlijk aan te moedigen.

In het begin werd al snel duidelijk dat Boeimeer het inderdaad vooral van het fysieke spel moesten hebben. Een aantal grote , sterke jongens die het Hilvaria moeilijk maakten om de bal lekker rond te spelen. Aangezien daar de kracht ligt van dit team hielden de jongens zich goed aan hun opdracht om te proberen de bal in de ploeg te houden. Dat viel niet altijd mee want er stond een veraderlijk windje.

Na al een aantal goede kansen voor Hilvaria viel na 20 minuten de 1-0. Boeimeer begon wat aan te dringen maar kreeg niet echt grote kansen doordat het verdedigend goed stond.

In de rust werd duidelijk dat een aantal jongens van de tegenstander ook onze jongens aan het intimideren waren door van alles te roepen tegen ze.

De coaches bleven erop wijzen dat ze zich niet moesten laten afleiden hierdoor en toen de 2e helft begon hielden de boys zich hier keurig aan door gewoon hun eigen spelletje te blijven spelen.

Boeimeer ging wel iets beter combineren en uit een mooi aanval maakten zij de 1-1.

Hilvaria bleef erin geloven en ging op zoek naar de 2e goal die uiteindelijk ook terecht viel. 2-1.

Boeimeer deed er nog een stapje bovenop maar dan vooral niet fair. Uiteindelijk werd zelfs de scheids uitgescholden waardoor er bij hun een speler terecht werd uitgestuurd.

De boys van Hilvaria lieten zich nu nog steeds niet afleiden en gingen gewoon door met hun goede spel. Uit een snelle counter viel de 3-1 en nu was het verzet van Boeimeer wel gebroken.

Hilvaria speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en de halve finale was een feit!!!

De supporters op de tribune gingen uit hun dak en er werd al weer zachtjes gedacht aan een bekerfinale tegen "Kozakken Boys".

De volgende tegenstander zal komen uit de wedstrijd Roosendaal – Kloetinge dus met een beetje pech zullen we naar Zeeland moeten……

Laten we maar hopen op een thuiswedstrijd dan….

Senn, Diek, Sebas, Sjors, Bart, Jurre, Stijn, Mees, Polle, Wout en Jules (die helaas niet mee kon doen), wat een fantastische prestatie hebben jullie (nu al) geleverd. De coaches hebben erg van jullie inzet en goed voetbal genoten en als jullie dit de volgende bekerwedstrijd weer kunnen opbrengen weten we zeker dat er misschien nog wel meer in zit.

Wordt vervolgd!

Coaches JO11-1

Geslaagde bijeenkomst scheidsrechters
Hilvaria 4

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites