HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Reeshof - Hilvaria 5-3

Hoofdklasse Avonturen A1: Reeshof - Hilvaria 5-3

Weer een wedstrijd in de onderste regionen van de ranglijst, het 1 plaats lager geplaatste Reeshof. De thuiswedstrijd was ook doelpuntrijk, 6-4 winst. Ook vandaag: overwinning is aansluiten bij de middenmoot, verliezen is wat angstig naar onder kijken.

​De wedstrijd van afgelopen week nog vers in het geheugen. Het dieptepunt van dit seizoen, een wedstrijd wat zowel voor elftal, staf en supporters een enkele reis naar het Herstelcentrum voor Acute Depressie betekende. Het grote voordeel van een dergelijke situatie is dat het nauwelijks slechter kan gaan. 

Dan kan je je dan afvragen. De wedstrijd begint met Majid El Farougi als voorstopper in de basis, Robin van Gerven en Menno Schellekens (terug van blessure) op de bank, later ook nog Jannes van Trier. Daan van Asten en Sander Swaanen nog geblesseerd. In de eerste minuten al kansen voor Reeshof, met reddingen van keeper Boet. Desondanks, schrik niet, binnen 15 minuten een 3-0 achterstand op het bord. 

Tot 3-maal toe werd er ontzettend zwak verdedigd door de Hilvaria achterhoede, en kregen de Reeshof aanvallers 3 keer vanaf vrijwel dezelfde positie de gelegenheid om keeper Boet 3 keer te passeren. De Reeshof aanvallers lachten het mannelijk geslachtsdeel werkelijk uit de broek. 

Tegelijk, hoe raar het ook mag klinken bij deze stand na 15 minuten, nog steeds het gevoel dat hier punten te halen waren. Daar waar afgelopen week dat gevoel nul seconden aanwezig was. Het veldspel was gelijkwaardig, de kansen werden onbenullig weggegeven. Enkele verdedigers kunnen beter naar het J.S.O.I.V.K.E.R.I.V.V (=het Jaap Stam Opleidingsinstituut voor Kordaat en Resoluut Ingrijpende Voetbal Verdedigers) gestuurd worden. 

Zo bleek dit in de rest van de eerste helft. Na een klein half uur werd er door Sem gescoord met het hoofdje na een corner, en even later wist dezelfde speler de Reeshof lat ongeveer door de midden te schieten. Wat de aansluittreffer geweest had kunnen zijn. Deze bleef nu uit tot 1 minuut voor rust. Een levensgrote kans werd gemist, maar na nog geen 30 seconden hierover treuren, werd uit de volgende aanval wel gescoord. Doorzetten van Sem, met een scorende Iban Libregts. 

Volgens de psychologen onder ons is het altijd belangrijk om voor rust net te scoren, deze anschlusstor gaf de burger weer moed. De peptalk van leider Eric in de rust zou wonderen kunnen verrichten. 

Dat bleek na de rust. Binnen 2 minuten werd door Reeshof weer gescoord, op vrijwel dezelfde manier en uit dezelfde hoek als de 3 doelpunten voor de rust. Daar gaan we weer met alle goed bedoelingen, tactische tips en afspraken. Dan heeft de kleur van de schoenen van leider Eric Catsberg (vandaag groen) ook geen enkel impact meer. 

Verder weer gelijk opgaand spel, maar halverwege de tweede helft het volgende doelpunt voor Reeshof. Voor de tweede keer in één wedstrijd een verschil van 3 doelpunten goed maken, dat kruipt tussen de oortjes. Het veldspel bleef nagenoeg in evenwicht met dat van Reeshof, er kwamen best wel kansen. Ook Teun Maas, Max van Raak en Jur de Brouwer er uit, en wisselspelers Menno Schellekens, Robin van Gerven en Jannes van Trier nog wat speelminuten. Waarbij Menno Schellekens ook nog een doelpunt voor de statistieken bij mocht schrijven. 

Punten meenemen als je een tegenstander tot 2 keer toe op 3 doelpunten verschil laat komen, die vlieger gaat niet op. 

De komende duels wat verdedigers die het koppie van af de eerste minuten bij de les hebben, en met volle concentratie hun verdedigende taken vervullen is de les van vandaag. Als je iedere wedstrijd 3 keer weet te scoren haal je veel punten, maar zo gemakkelijk zo veel tegendoelpunten weggeven, daar kan een elftal niet tegen werken.

Koploper Oirschot laat Hilvaria kansloos
Hilvaria C1 staat als een huis

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites