HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Zigo - Hilvaria

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Zigo - Hilvaria

Vooraf aan de wedstrijd is er wel iets veranderd t.o.v. vorige weekend. We hebben nu nog 1 i.p.v. 3 geblesseerden, maar nu wel 2 i.p.v. 1 geschorste speler. We zouden dus met 12 spelers op pad moeten, maar gelukkig is Fedde Rasenberg van de B1 zo aardig om met ons mee te gaan zodat we 2 wissels op de bank hebben. Bedankt Fedde.

In het begin van de wedstrijd voetbalt Hilvaria heel behoorlijk. Een vrije trap vanaf een meter of 20 meter wordt door Roel richting de kruising van het doel van Zigo gestuurd, maar de keeper van Zigo staat er niet voor niets en weet de bal tot corner te verwerken. Deze en nog 2 andere corners leveren geen echte kansen op. Ook Zigo doet een duit in het zakje. Een schot uit de 2e lijn dat naar de hoek gaat, wordt door Boet uit deze hoek geranseld. Een paar minuten later moet Boet weer handelend optreden omdat er bij Hilvaria, voor de zoveelste keer dit seizoen, matig tot slecht wordt omgeschakeld. Een dikke kans voor Zigo die door Boet onschadelijk wordt gemaakt. Halverwege de 1e helft mag Zigo diep op de helft van Hilvaria ingooien. Spelers van Hilvaria letten niet goed op en een aanvaller van Zigo mag zo het strafschopgebied inlopen. Deze speler probeert Boet te omspelen, maar dat lukt niet omdat Boet hem vast pakt. De scheidsrechter fluit terecht voor een penalty en deze wordt door Zigo benut: 1 – 0. Hilvaria moet wel op blijven letten want Zigo is in de omschakeling steeds gevaarlijk. Na ruim een half uur wordt er, net als vorige week, op rechts teveel ruimte weggegeven waardoor de linksvoor van Zigo op zijn gemak een prima voorzet kan geven die bij de 2e paal binnen gegleden wordt: 2 – 0. Hierna creëert Zigo nog wel meer kansen. Gelukkig worden deze niet benut en kan Hilvaria met een 2 – 0 achterstand gaan rusten. 

Aan het begin van de 2e helft heeft Hilvaria een paar kansjes. Zigo is een stuk efficiënter dan Hilvaria, want na ruim 10 minuten spat een schot vanaf de rand van de 16 op de lat boven Boet uit elkaar, waarna de rebound wordt binnengekopt terwijl Hilvaria er enigszins apathisch bij staat te kijken en dus niet eens mee springt met de aanvaller: 3 – 0. Hierna is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Hilvaria krijgt wel wat mogelijkheden maar de echte overtuiging, dat er misschien nog een punt te halen is, ontbreekt. Na een half uur in de 2e helft valt het doek definitief. Zigo scoort in de omschakeling de 4 – 0. Tien minuten voor tijd redt Fedde nog de eer door de 4 – 1 te maken en het slotakkoord is voor de van een blessure terug gekeerde Ivàn: hij zet in de 90 minuut de 4 – 2 eindstand op het scorebord. 

Tot de winterstop zal Hilvaria JO19-1 nog vol aan de bak moeten, want op het programma staan o.a. de koploper, de nummer 2 en de nummer 5 in het klassement. Ook tegen deze teams heeft Hilvaria een kans op een goed resultaat want tot nu toe is gebleken dat in deze competitie zowat iedereen van iedereen kan winnen en verliezen. Dat heeft Hilvaria vandaag aan den lijve ondervonden, want in goeden doen zou Hilvaria moeten winnen van Zigo.

Wedstrijdverslag Hilvaria - SCO
Wedstrijdverslag MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites