HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: vv Rijen - Hilvaria

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: vv Rijen - Hilvaria

​ Voor de wedstrijdbespreking had coach Erik een aantal korte statements in dikke grote rode letter op het bord gezet: VANDAAG EEN FINALE IN DE HOOFDKLASSE, DE DOOD OF DE GLADIOLEN, AANHAKEN OF AFHAKEN en nog een vierde maar die ben ik vergeten.

​Aan het begin van de wedstrijdbespreking had Erik ook een belangrijke mededeling: na dit seizoen stopt hij als trainer/coach bij Hilvaria JO19-1 en gaat hij iets anders doen binnen Hilvaria. Tijdens deze bespreking was een bepaalde jongen echt niet bij de les: hij lag erbij alsof het hem allemaal niets interesseerde. Erik sprak hem hier natuurlijk op aan, maar tijdens de wedstrijd bleek wel dat dit weinig geholpen had. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Er werd slap begonnen, verschrikkelijk slordig gespeeld, steeds snel balverlies geleden en binnen 10 minuten had Rijen al 3 prima kansen op de openings-treffer gehad. Na een kwartier viel de te verwachten 1 – 0. Hierna werd het spel van Hilvaria niet echt beter. Op het half uur wordt een corner van Rijen door een verdediger van Hilvaria weg gekopt, maar recht in de voeten van een speler van Rijen die ongedekt op de rand van de 16 staat en dus simpel de 2 – 0 binnen schiet. Hierna mag Rijen er vrolijk op los blijven combineren en snijdt regel-matig door de Hilvaria defensie omdat het middenveld van Hilvaria meestal ook compleet wordt overspeeld. Natuurlijk maakt Rijen ook nog de 3 – 0. Soms lijkt het alsof de spelers van Hilvaria bij Rijen spelen; zo makkelijk worden duels verloren en ballen kinderlijk eenvoudig ingeleverd. Rijen is simpelweg heer en meester. Zo is het wachten op nog meer doelpunten van Rijen. Tot nu toe heeft Hilvaria het geluk dat de spelers van Rijen het vizier niet op scherp hebben staan, want ze missen legio kansen. Op slag van rust valt toch de 4 – 0. 

In de rust kan coach Erik van alles gaan zeggen, maar heeft dit veel zin? Vermoedelijk niet. Hij haalt de thuiswedstrijd tegen RPC aan die Hilvaria met 7 – 0 verloren had. Erik dacht dat toen de ondergrens van het niveau van Hilvaria JO19-1 wel gehaald was, maar dat het er nu op leek dat er zelfs door deze ondergrens gezakt zou gaan worden als Hilvaria zo door ging. Het begin van de 2e helft gaf nog enige hoop. Na 5 minuten knalt Ivàn een bal op de lat, maar hij stond net buitenspel en rond het hele uur is er nog een megakans voor Tijn maar hij schiet de bal zonder overtuiging hoog over. Ook Rijen blijft kansen creëren maar mist ze tot dan allemaal. Nog een doelpunt van Rijen kon bijna niet uitblijven en de onvermijdelijke 5 – 0 viel dan ook in de 20e minuut van de 2e helft. Hilvaria bakt er helemaal niets meer van, zet de deur wagenwijd open en de doelpunten van Rijen vallen als rijpe appels van een boom. De score loopt razend snel op. De eindstand wordt tenslotte 12 – 0. Tot overmaat van ramp krijgt een speler van Hilvaria 3 minuten voor tijd ook nog een totaal onnodige gele kaart waardoor hij komende week geschorst is en er voor de wedstrijd tegen nummer 2 Sarto maar 12 fitte spelers beschikbaar zijn. 

Na de wedstrijd tegen RPC werd het verslag als volgt afgesloten: hopelijk is deze wedstrijd een les voor alle spelers: in de hoofdklasse win je geen enkele wedstrijd als je met de verkeerde instelling het veld opgaat. Wedstrijden winnen door op 80% of minder van je kunnen te spelen, is onmogelijk. Blijkbaar is één les niet voldoende geweest. Als er op deze manier de rest van het seizoen gevoetbald wordt, kan een eindklassering in de middenmoot wel vergeten worden en zal voor de winterstop het degradatie-spook al opdoemen. Laat dit niet gebeuren jongens. Daarvoor kunnen jullie veel te goed voetballen. Recht jullie ruggen, train goed, begin met de juiste instelling aan elke wedstrijd en niet alleen tegen de koplopers. De schrijver van dit stukje heeft er dan alle vertrouwen in dat jullie Erik een waardig afscheid kunnen geven. 

Wedstrijdverslag FC Eindhoven av MO11-2 - Hilvaria...
MO13-1 walst over SVSSS heen: 5-0

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites