HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: SV Reeshof - Hilvaria

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: SV Reeshof - Hilvaria

Tijdens de wedstrijdbespreking maakte coach Erik de jongens duidelijk dat ze niet moesten denken dat ze even van Reeshof zouden gaan winnen omdat Reeshof vorige week officieel gedegradeerd was.

Dit werd vanaf minuut 1 van de wedstrijd ook bewaarheid. Reeshof gaf zich inderdaad niet zo maar gewonnen. Hilvaria kwam goed uit de startblokken. Na een kleine 10 minuten schakelt Hilvaria razendsnel om waardoor 3 spelers van Hilvaria tegen 2 spelers en de keeper van Reeshof komen te staan, maar helaas schiet Noah te gehaast over. Na een kwartier verovert dezelfde Noah de bal op de helft van Reeshof, speelt deze naar Dorus, die 'em weer door tikt naar Max die met volle overtuiging de 0 – 1 binnen schiet. Reeshof zoekt tot dan toe vol overgave de aanval met 2 backs die steeds mee opkomen, maar die regelmatig vergeten dat er ook nog verdedigt moet worden. Na een minuut of 20 profiteert Hilvaria hiervan. Pepijn (weer doelman voor de nog steeds geblesseerde Boet) gooit snel de bal zowat naar de middellijn waar rechtsbuiten Michiel helemaal vrij staat. Hij neemt de bal goed aan en speelt de mee opgekomen Dorus prima aan, waardoor deze alleen op keeper af kan gaan. Dorus maakt deze kans koelbloedig af: 0 – 2. Hierna blijft Hilvaria de betere ploeg maar Reeshof blijft op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Hilvaria krijgt daarom veel ruimte en kansen die echter niet benut worden. Op deze manier blijft Reeshof in de wedstrijd. Na rust een zelfde spelbeeld. Het is wel zaak dat Hilvaria gaat scoren, zodat Reeshof zeker niet terug in de wedstrijd kan komen. De nodige kansen worden om zeep geholpen. Een penalty, gegeven nadat Ivàn onderuit gehaald is, moet uitkomst bieden. Dorus faalt niet vanaf 11 meter: 0 -3. Hierna is het verzet van Reeshof gebroken en moet Hilvaria de wedstrijd uit zien te voetballen zonder blessures op te lopen of (onnodige) kaarten te pakken. Soms weet Hilvaria binnen een paar minuten 4 à 5 kansen om zeep te helpen om tenslotte de 6e kans wel te verzilveren. Ongeveer een kwartier voor het einde is hier sprake van en haalt Dorus de trekker over: 0 – 4. Het slotakkoord was voor laatste man Sander, die in de thuiswedstrijd tegen Reeshof 2 keer had gescoord. Uit een corner van Dorus zet hij met zijn bovenbeen de eindstand op het bord: 0 – 5. Deze overwinning zorgt ervoor dat Hilvaria een beetje afstand heeft genomen op haar naaste concurrenten. De komende 3 wedstrijden zullen er nog een paar punten gesprokkeld moet worden, om er zeker van te zijn dat het seizoen op 29 april afgerond kan worden en er geen nacompetitie-wedstrijden gespeeld hoeven te worden.

Bij terugkomst in Hilvarenbeek werd Hilvaria door zowat iedereen die nog in kantine aanwezig was met applaus begroet. Onder hen onze vrienden van Hilvaria JO19-2. Die in tegenstelling tot Hilvaria JO19-1 niet strijden om lijfsbehoud maar in de voorjaarscompetitie aan de leiding gaan. A.s. zaterdag nodigen wij iedereen uit om eerst Hilvaria JO19-1 tegen RKSV Heeze aan te komen moedigen (14.45 uur) om minimaal een puntje in Hilvarenbeek te houden en daarna Hilvaria JO19-2 tegen 't Zand JO19-4 (16.00 uur) te komen ondersteunen in hun strijd om de koppositie vast te houden.

WC

Hilvaria pakt zeer belangrijke overwinning tegen d...
Op zoek naar voetbaltalent tijdens Jonger Oranje T...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites