HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Wilhelmina Boys

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Wilhelmina Boys

Het hoogste jeugdelftal pakte een belangrijke thuisoverwinning in de strijd om lijfsbehoud.

​Onze keeper Boet liep op vrijdagavond bij het zaalvoetballen een blessure op die hem veel kans de rest van het seizoen aan de kant zal houden. Hij werd uitstekend vervangen door Pepijn Ongenae, één van de keepers van Hilvaria JO19-2. De tegendoelpunten die vandaag geïncasseerd werden, lagen zeker niet aan Pepijn. In de 10e minuut van de wedstrijd was Hilvaria niet strijdvaardig genoeg en Wilhelmina Boys (WB) zette wel goed door. De inzet werd in eerste instantie nog wel door Pep gekeerd maar de rebound die netjes in de lange hoek binnen werd geschoven, was hem te machtig. Hierdoor keek Hilvaria al weer vroeg tegen een achterstand van 0 – 1 aan. Hierna volgen de 25 minuten van spits Ivàn. Vier prima kansen voor hem leverden geen doelpunten op. Vermoedelijk lag het aan zijn schoeisel dat in de rust gerepareerd moest worden. Na ruim een half uur was het dan eindelijk wel raak voor Hilvaria. Michiel gaat langs zijn directe tegenstander die hem afstopt door hem bij zijn shirt te grijpen. De vrije trap die hierop volgt, wordt door Dorus tussen de verdediging en de keeper gelegd en Max sluipt tussen de linies door om de verdiende 1 – 1 binnen te schieten. Er volgen nog meer kansen voor Hilvaria, maar het lukt niet om deze te benutten. 

Meteen aan het begin van de 2e helft, knalt Ivàn (met gerepareerd schoeisel) een goede voorzet van Michiel keihard in het dak van het doel: 2 – 1. Dit geeft Hilvaria natuurlijk het nodige zelfvertrouwen en WB moet zich even beperken tot tegenhouden. Op het hele uur weet Noah een bal die niet echt goed door WB wordt weggewerkt, met een droge knal achter hun keeper te deponeren: 3 – 1. Je zou denken dat Hilvaria de wedstrijd nu uit kan gaan spelen. Maar niets is minder waar. Nog geen 2 minuten later maakt Dorus diep op de helft van WB een overtreding, die met rood bestraft wordt. De schrijver van dit stukje kon vanaf zijn positie niet zien of dit een terechte straf was. Volgens sommige Hilvaria supporters die er dichtbij stonden, was het een domme overtreding die terecht met rood bestraft werd. Met 10 man moest Hilvaria wel in de verdediging, want WB ging natuurlijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Door gedisciplineerd te voetballen, kreeg WB weinig echte kansen en kwam Hilvaria er af en toe toch nog gevaarlijk uit. Vijf minuten voor tijd werd er door Hilvaria blind uit verdedigd. Er wordt tegen een speler van WB aangeschoten en de bal caramboleert zo maar achter Pep: 3 – 2. Hierna is het nog even billen knijpen tot het laatste eindsignaal, maar worden 3 zeer belangrijke punten binnen gehaald. Minpuntje in deze ontmoeting is dat diverse jongens gele kaarten pakken, ondanks dat zij vooraf gewaarschuwd waren, dat de scheidsrechter van dienst niet van commentaar op de leiding houdt en het weg tikken van ballen bij een vrije trap bestraft met geel. We zullen het er maar op houden dat dit met jeugdige onbezonnenheid te maken heeft. 

Komende week staat er weer een belangrijke wedstrijd tegen een naaste concurrent (Zigo) op het programma. Hopelijk komen weer net zoveel fanatieke supporters Hilvaria aanmoedigen om een goed resultaat te behalen. Zij waren afgelopen zaterdag de bekende 12e man, die de spelers van Hilvaria extra energie gaf.

Wedstrijd duurt 3 minuten te lang voor JO15-1
Hilvaria MO11-1 - Uno Animo MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites