HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - RKSV Heeze

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - RKSV Heeze

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst Heeze op het programma. In de uitwedstrijd stond Hilvaria 5 minuten voor tijd nog met 1 – 2 voor maar een door Heeze binnen geschoten vrije trap zorgde toen voor een eindstand van 2 – 2.

​Coach Erik had er dan ook alle vertrouwen in dat er ook nu een resultaat tegen deze ploeg te halen viel. De eerste kans in de wedstrijd was binnen 5 minuten al voor Hilvaria. Gedurende de rest van de 1e helft had Heeze wel het betere van het spel en wist tot de rust twee keer echt gevaarlijk te worden. De eerste keer, na ongeveer een kwartier, kwam een speler van hen 1 op 1 met Pepijn te staan. Pepijn bleef goed naar de bal kijken en hield zijn doel schoon. De tweede keer, vlak voor rust, kwam Pepijn opnieuw oog in oog met een speler van Heeze te staan. Deze speler lobde de bal over de uit gekomen Pepijn in het dan lege doel: 0 – 1. 

De tweede helft begint Hilvaria goed. Er wordt gestreden om elke meter en Heeze moet alle zeilen bij zetten om geen doelpunt om de oren te krijgen. Maar zoals dit seizoen al vaker het geval is, weet Hilvaria diverse kansen om zeep te helpen i.p.v. ze af te ronden. Heeze zet hier ook wel iets tegenover. Zodra Hilvaria even niet zo goed bij de les is en een speler van Heeze ongehinderd mag aanleggen, schampt zijn schot de kruising. Na een uur wedstrijd krijgt Hilvaria op een meter of 20 een vrije trap die door Dorus buiten het bereik van de keeper op de lat geschoten wordt. Jammer maar helaas. Tien minuten later wordt de bal door Hilvaria op links diep gespeeld. De keeper van Heeze komt uit en botst op zijn eigen verdediger. Hierdoor is het voor Hilvaria een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. 1 -1 zou je denken, maar de scheidsrechter denkt hier heel anders over. Zijn uitleg: de verdediger van Heeze loopt een hoofdwond op en op dat moment fluit ik, geheel volgens de regels, meteen af. Hilvaria scoort pas na mijn fluitsignaal dus geen doelpunt. Zelfs Heeze begrijpt hier niets van en vindt dat Hilvaria een doelpunt onthouden wordt. Het laatste kwartier van de wedstrijd gaat Hilvaria alles of niets spelen. Dit levert de nodige kansen en kansjes op, maar doelpunten vallen er niet meer. 

De conclusie na deze wedstrijd is dat Hilvaria minimaal 1 punt verdiende en als het de kansen beter benut had er zelf 3 punten in gezeten hadden.

Wedstrijdverslag Hilvaria MO11-1 - Rijen MO11-1
Wedstrijdverslag Hilvaria MO13-1 – Gloria MO13-2

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites