HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Rijen

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Rijen

Met de uitwedstrijd van 26 november 2016 nog in het achterhoofd (12 -0 nederlaag), werd er vandaag toch duidelijk anders aan de wedstrijd begonnen dan toen.

​De eerste 100% kans was in de 1e minuut voor Hilvaria: Menno gaf een prima voorzet op Ivàn, maar helaas raakte hij de bal totaal verkeerd: weg kans. Toch is het Rijen dat daarna een licht overwicht heeft en het betere voetbal laat zien. Ze zetten hoog druk, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, waar diverse achterhoede spelers van Hilvaria zeer onrustig van worden. Ook combineren ze vlotjes, maar echte kansen levert dat voor hen nog niet op. Af en toe komt Hilvaria er goed uit. Linksback Wout laat na een kwartier zijn inmiddels befaamde voorzet zien. De voorwaartsen van Hilvaria weten deze echter niet te verzilveren. Rond de 20e minuut valt eigenlijk uit het niets het 1e doelpunt van de wedstrijd. Een schot van een Rijense speler wordt geblokt en de afvallende bal wordt door een andere Rijenaar direct met succes op de pantoffel genomen: 0 – 1. Vijf minuten later zien we een perfecte combinatie van achteruit van Rijen: bijna alle spelers raken de bal één keer en in een pass of vijf ligt de bal achter Boet in het netje. Wil Hilvaria voorkomen dat ze zo nog meer tegendoelpunten krijgen, zullen zij de duels feller moeten aangaan en er korter op moeten zitten, want als je Rijen laat voetballen, combineren zij er vrolijk op los en zullen zij volop kansen creëren en benutten. Nog eens vijf minuten later, wordt Rijen door een Hilvariaan prima geholpen. Een ongelooflijk slechte terugspeelbal, zorgt ervoor dat een speler van hen vrij voor Boet komt te staan en de bijna niet te missen kans benut: 0 – 3. Even is Hilvaria van de kaart. Een minuut later schiet Rijen de 0 – 4 binnen. Wordt het weer zo'n afstraffing als 2 maanden geleden? Hilvaria recht wonderwel snel de rug en gaat gewoon op zoek naar een doelpunt. Na een afgeslagen corner, is laatste man Sander nog in het strafschopgebied van Rijen te vinden en hij kopt de voorzet van Dorus een paar minuten voor rust binnen: 1 – 4. Amper een minuut later knalt Ivàn een bal kei hard op de lat. Jammer maar helaas: we gaan rusten met een 1 – 4 achterstand. 

Direct na de rust schiet Max een bal net voorlangs en 5 minuten later belandt een schot van een Rijenaar op de kruising. Hierna is de wedstrijd redelijk in evenwicht omdat Hilvaria feller speelt dan voor rust en zelf eerder druk op Rijen zet, waardoor zij niet meer zo makkelijk kunnen combineren. Wel blijkt dat sommige spelers van Hilvaria conditioneel te kort komen; na vijf kwartier intensief voetballen zijn ze duidelijk moe en winnen ze hun duels niet meer. Dit levert bij hen zelfs de nodige frustratie op en gedrag dat op een voetbalveld niet thuis hoort. Eén speler mocht van geluk spreken dat hij slechts een gele prent voor natrappen kreeg waar een rode kaart op zijn plaats zou zijn geweest. Ook voldoende en intensief trainen is belangrijk als je in de Hoofdklasse wedstrijden wilt winnen. Aan de ruststand veranderde niets meer en Rijen was de terechte winnaar van deze pot voetbal. 

Hilvaria zal de tweede seizoenshelft wel alle zeilen bij moeten zetten om niet op de gevreesde 11e plek op de ranglijst te belanden. Dan ben je veroordeelt tot het spelen van nacompetitie voor handhaving. De ploeg die daar nu staat, sprokkelt links en rechts een puntje en komt langzaam dichterbij. Hilvaria staat nu nog op de 9e plaats maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 10 die maar 2 punten minder heeft.

JO15-1 naar kwartfinale beker
Competitie-indeling Jeugd Voorjaar 2017

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites