HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - NOAD

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - NOAD

Afgelopen zaterdag mocht Hilvaria aantreden tegen koploper NOAD. Via de tamtam had de technische staf vernomen dat NOAD over een goed voetballende ploeg beschikt met individueel technisch vaardige spelers, die je niet teveel ruimte moet geven. De tactiek werd door coach Erik hierop afgestemd.

​Eerst zorgen dat Hilvaria de nul houdt, de linies kort op elkaar laten spelen, fel verdedigen en proberen in de omschakeling zelf kansen te creëren en als het even kan ook te scoren. De eerste 10 minuten gaf Hilvaria niets weg en had zelf wel een goede kans op de openingstreffer maar de keeper van NOAD voorkwam dat. In het vervolg van de eerste helft speelde Hilvaria zeer gedisciplineerd en zorgde ervoor dat NOAD amper gevaarlijk werd. Er waren echter 2 momenten waarop toch foutjes gemaakt werden. Een kleine 10 minuten voor rust werd er weer eens niet goed omgeschakeld en dat leverde NOAD een levensgrote kans op, maar keeper Boet staat niet voor niets bij Hilvaria in het doel en hij redde de situatie. Een fout 5 minuten voor rust had wel fatale gevolgen. Op het middenveld was de handelingssnelheid van een speler van Hilvaria te laag, hierdoor bracht hij zichzelf in de problemen en moest terug uit spelen, waarna de bal tenslotte bij Boet belandde die de bal recht door het midden op een andere speler van Hilvaria speelt, die de bal van zijn voet laat springen. Een speler van NOAD maakt hiervan prima gebruik en pikt deze wegspringende bal op, die hij vervolgens over Boet heen schiet: 0 – 1 wat tevens de ruststand is. 

Na een klein uur spelen krijgt Hilvaria een corner. Deze wordt goed voorgebracht en Ivàn is er als de kippen bij om de bal binnen te tikken: 1 – 1. Vanaf de aftrap scoort NOAD bijna omdat een aantal spelers van Hilvaria staat na te genieten van de 1 -1 en vergeet verder te voetballen. Gelukkig mist NOAD de enorme kans die zij krijgen. Hierna is de wedstrijd redelijk in evenwicht. Michel wordt nog een keer diep gestuurd, maar schiet de bal net naast en na een vrije trap van Dorus komt Ivàn één op één met de keeper van NOAD, maar deze weet de inzet van Ivàn tot corner te verwerken. Ook NOAD krijgt nog wel een paar kansen maar weet deze ook niet te benutten. Hoe langer de stand 1 – 1 blijft, hoe geïrriteerder de spelers en leiding van NOAD op allerlei situaties reageren. Zij waren duidelijk niet tevreden met de 1 -1 stand. Prima natuurlijk dat je een wedstrijd wilt winnen maar blijf wel sportief. Na 90 minuten stond de 1 -1 nog steeds op het scorebord, maar de wedstrijd was nog niet ten einde. De scheidsrechter liet maar liefst 8 minuten doorspelen voordat voor Hilvaria het verlossende eindsignaal klonk. 

Door een uitstekende teamprestatie heeft Hilvaria een punt gehaald tegen de koploper. Jongens ga zo door en jullie kunnen de volle drie punten halen tegen teams die iets minder goed zijn dan NOAD.

Wedstrijdverslag Hilvaria MO-11-1 - Zwaluwe MO-11-...
RAAAK, sponsor van JO9-5!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites