HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - SV Reeshof

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - SV Reeshof

Tijdens de wedstrijdbespreking maakte coach Erik de jongens duidelijk dat ze niet moesten denken dat ze even van Reeshof zouden gaan winnen omdat Reeshof de eerste 5 wedstrijden nog geen punt had weten te behalen.

Als Hilvaria met dezelfde wedstrijdinstelling het veld zou betreden als tegen RPC kon zij er zeker van zijn dat Reeshof vandaag haar eerste punten ging halen. Gelukkig was dit niet tegen dovemans oren gezegd. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Hilvaria. In de 6e minuut resulteerde dit al in een schot op de paal van Noah en een minuut later wist de keeper van Reeshof een inzet van Menno tot corner te verwerken. Het gehele eerste kwartier was Hilvaria duidelijk de betere ploeg, maar beloonde het zichzelf nog niet met een doelpunt. Je zou denken dat een speler van Hilvaria er wel in slaagt de bal binnen te schieten als hij zo wat voor open goal staat maar dit lukte niet. De bal ging via een speler van Reeshof naast. Rond het half uur viel dan eindelijk de dik verdiende 1e goal. In de buurt van de cornervlag neemt Dorus een vrije en legt deze op het hoofd van Noah, die tegen de lat kopt. In de rebound gaat de bal via de billen/heup van Sander tegen de touwen. Eindelijk de 1 – 0. Hierna volgen nog de nodige kansen voor Hilvaria en laten de voorwaartsen van Hilvaria zien dat zij deze wedstrijd meesters in het missen van kansen zijn. Op basis van het aantal kansen had het met de rust minimaal 3 à 4 nul moeten staan i.p.v. 1 – 0. In de rust worden de spelers er aan herinnerd dat er nog zeker niet gewonnen is en dat ze snel de 2 – 0 moeten maken omdat anders de bekende al oude voetbalwet om de hoek komt kijken: zelf vergeten te scoren en de tegenstanders scoort geheid uit de enkele kansen die zij krijgen. 

Ondanks de waarschuwing begint Hilvaria slap aan de 2e helft. Wat de leiding door de Hilvaria al gevreesd werd gebeurde al binnen 10 minuten na de pauze: uit een van de weinige kansen die zij creëren, weet Reeshof te scoren met als gevolg een 1 – 1 op het scorebord. Hierna neemt Reeshof een minuut of 10 het heft in handen, maar gelukkig maken zij in geen doelpunten. Ook bij hen stond het vizier gelukkig niet altijd op scherp want anders had Hilvaria na een dik kwartier in de 2e helft op achterstand gestaan. Na een uur wedstrijd neemt Hilvaria weer het initiatief, maar moet wel waken voor gevaarlijke counters van Reeshof. De druk op doel van Reeshof neemt toe, een goede reflex van hun keeper zorgt er voor dat Hilvaria niet weten te scoren en ook de rebound wordt weer door een verdediger geblokt. Doordat Hilvaria kansen blijft missen, groeit bij Reeshof de overtuiging dat er misschien wel een overwinning voor hen in zit. Ze proberen vroeger druk te zetten en schuwen de fysieke duels niet. Op dat moment is er nog ongeveer een kwartier te spelen en een ding is zeker: wie weet te scoren gaat dit duel winnen. Reeshof blijft aanzetten en krijgt in de 78e minuut een eigenlijk niet te missen kans maar hun aanvaller weet deze toch om zeep te helpen. Hilvaria komt met de schrik vrij. Nog geen 5 minuten later neemt Dorus een corner die hij perfect bij de 2e paal neerlegt, waar onze mee opgekomen centrale verdediger Sander, zijn 2e van de middag perfect binnen kopt: 2 – 1. Na deze goal zijn zowel de spelers als de begeleiding van Reeshof, om het netjes te zeggen, zeer teleur gesteld. Dit leidt tot zowel verbaal als fysiek geweld. Een speler van Reeshof geeft Ivàn zowat een doodschop, maar komt er met slechts een gele kaart vanaf. Gelukkig duurde de wedstrijd niet al te lang meer en in de 90e minuut zette Hilvaria de eindstand van 3 – 1 op het scorebord. 

Wat is de conclusie na de eerste 6 competitiewedstrijden van dit seizoen. Hilvaria heeft van de nummers 10, 12 en 13 op de ranglijst, in een poule van 13, gewonnen en gelijk gespeeld tegen de koploper en de nummer 11. De enige verliespartij, geheel door eigen schuld, was tegen de nummer 8. Hierdoor bezet Hilvaria nu de vijfde plaats. Hilvaria kan heel aardig voetballen maar moet niet denken dat er tegenstanders in deze competitie mee doen waar je met twee vingers in de neus van kunt winnen. Elke wedstrijd moet er 100% inzet zijn, want anders wordt er van elke tegenstander verloren. Komende week is Hilvaria JO19-1 vrij, de week daarop moeten zij thuis voor de beker tegen 4e divisionist VOAB en daarna volgen wedstrijden tegen de nummers 2, 3 en 4 van de ranglijst. Na die wedstrijden weet Hilvaria echt waar ze staat. De schrijver van dit stukje heeft er alle vertrouwen in dat Hilvaria in de middenmoot van de Hoofdklasse gaat eindigen als de spelers elke wedstrijd de juiste instelling aan de dag weten leggen en wat minder gele kaarten pakken want dat zijn er tot nu toe veel te veel geweest en dat gaat je op den duur opbreken door schorsingen.

Hilvaria MO13-1 haalt uit: 6-0 winst tegen ’t Zand...
Week van de scheidsrechter

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites