HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse avonturen JO19-1: Hilvaria - Dommelen

Hoofdklasse avonturen JO19-1: Hilvaria - Dommelen

​Zou Dommelen na de wedstrijd de weg naar Hilvaria ervaren als een "highway to hell" naar een lied van de band waar Tinus een T-shirt van aan had of zou het anders gaan lopen?

​Het beginsignaal van de wedstrijd had amper geklonken of Hilvaria kwam al met de schik vrij. Een slechte gegeven bal werd door Dommelen onderschept en zij schakelden meteen goed om en een grote kans was het gevolg. Gelukkig niet meteen een 0 – 1 achterstand. Hilvaria was hierdoor wel meteen wakker geschud. Niet dat dat er toe leidde dat Hilvaria echt goed ging voetballen maar iedereen was wel bij de les. In de 7e minuut belandde een prima schot met links van onze rechtsbuiten en –benige Tijn op de paal nadat hij zijn directie tegenstander uitgekapt had. Jammer maar helaas. Het spel wat Dommelen wilde spelen was ook snel duidelijk: met zijn allen inzakken en proberen te counteren. Voor Hilvaria was het daarom moeilijk om een opening te vinden. Door vroeg druk op de een speler van Dommelen te zetten verovert Ivàn de bal en zijn breedtepass wordt in de 15e minuut door Menno binnen getikt: 1 – 0. I.v.m. het warme weer was er halverwege de eerste helft een drinkpauze ingelast. Coach Erik had hierin de mogelijkheid om de jongens er op te wijzen dat ze zuinig op balbezit moesten zijn omdat Dommelen gevaarlijk was in de omschakeling en dat het baltempo omhoog moest om door de Dommelse muur te komen. Helaas verliep hierna de opbouw van achteruit moeizaam en meestal te langzaam. Tot overmaat van ramp werd ergens tussen de 35e en 40e minuut de tactiek van Dommelen beloond. Balverlies op het middenveld waardoor iedereen bij Hilvaria verkeerd stond, Dommelen dat wel goed omschakelt en de 1 -1 binnen schiet. Hierdoor was Hilvaria even uit het veld geslagen en net voor rust schoot de spits Dommelen gelukkig net naast. Hierdoor was ruststand 1 -1. 

Aan het begin van de 2e helft was het weer Dommelen dat de grootste kansen kreeg en op dat moment wel iets sterker was dan Hilvaria. Dit resulteerde in een drietal kansen waarvan de 3e boven Boet op de lat uit elkaar spatte. Dit was het moment om een paar wisselspelers te brengen met het doel de wedstrijd weer naar Hilvaria toe te trekken. Hilvaria legt veel passie en strijd aan de dag maar vergeet af en toe te voetballen. Het spel is van beide kanten vaak rommelig en door "ziekenhuisballen" ontstaan er veel fysieke duels. De spelers van Dommelen delven hierin vaak het onderspit en gaan bij de scheidsrechter lopen zeuren dat ze niet correct van de bal gezet worden. De scheidsrechter honoreert hun gezeur en fluit daarna bij bijna al deze duels tegen Hilvaria en begint ook nog met gele kaarten richting Hilvaria te strooien, terwijl hij in de 1e helft een speler van Dommelen die natrapte niet eens een reprimande gaf. Af en toe is er een fatsoenlijke aanval van Hilvaria te bewonderen, zoals rond het hele uur. Dorus geeft een bal vanaf rechts voor, Menno schiet deze kei hard op de paal en de ingeschoten rebound wordt met gevaar voor eigen leven door een speler van Dommelen van de lijn gehaald, door zich met zijn lichaam in de baan van het schot te werpen. De wedstrijd wordt er niet beter op en beide teams lopen vaak meer te mauwen dan dat ze voetballen. De laatste 10 minuten neemt Hilvaria het heft weer in handen. In de 83e minuut geeft Michiel vanaf rechts een prima voorzet, waardoor een enorme kans voor Hilvaria ontstaat die helaas jammerlijk gemist wordt. In de schakeling heeft Dommelen meteen een megakans maar Boet redt knap. Een paar minuten later geeft onze opgekomen linksback Wout een voorzet op maat en Ivàn kopt deze richting de kruising maar met een katachtige reflex weet de keeper van Dommelen een goal te voorkomen. Intussen vond er aan de kant koortsachtig overleg plaats tussen coach Erik en leider Tinus. Brengen we de licht geblesseerde Noah als extra aanvaller en proberen we alsnog 3 punten te halen of timmeren we de zaak achterin dicht en zijn we tevreden met dat ene puntje. Na lang wikken en wegen wordt besloten Noah alsnog te brengen. En het wonder geschiedde: Noah staat amper 5 minuten in het veld en in de 4e minuut van de extra speeltijd schiet hij een voorzet van Michiel binnen. Een minuut later klinkt het laatste fluitsignaal. Eindstand 2 – 1. Dommelen zal achteraf de weg naar Hilvaria wel als een "highway to hell" ervaren hebben als je in de laatste minuut de wedstrijd alsnog verliest. Voor de jongens is het goed dat ze deze wedstrijd op basis van inzet hebben gewonnen, maar ze zijn er nog lang niet. Ze zullen hard moeten blijven trainen op goed positiespel en scherp moet blijven in de omschakeling. Het blijkt dat bijna alle teams in de hoofdklasse super gevaarlijk zijn als ze razend snel omschakelen. Hierdoor werden vorig seizoen de nodige tegendoelpunten geïncasseerd en dit seizoen al twee.

Hilvaria verliest ook eerste thuiswedstrijd
Hilvaria JO13-3 wint bekerduel van Hoogeloon

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites