HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Sarto

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Sarto

​Na de gesprekken tussen de begeleiding en de spelers in de week voorafgaand aan deze wedstrijd, na de teleurstellende vertoning tegen VV Rijen, had iedereen het gevoel dat er vandaag tegen het als 2e geklasseerde Sarto toch wel iets te halen viel. Nadat Hilvaria, na de warming-up weer in de kleedkamer zat, waarschuwde coach Erik de jongens nog een keer voor de kracht van Sarto. Zij kunnen verschrikkelijk goed en snel omschakelen. Dus wees op je hoede en schakel bij balverlies zelf ook razend snel om want anders …………

Aan het begin van de wedstrijd was de tactiek van Sarto meteen duidelijk. Afwachten wat de tegen-stander gaat doen en in de counter proberen toe te slaan. Ondanks de waarschuwing van Erik had Sarto na 5 minuten al succes. Hilvaria verliest de bal op de helft van Sarto, enkele spelers van Hilvaria schakelen te traag om en Sarto deponeert de bal achter Boet in het net: 0 – 1. Gelukkig gaat Hilvaria niet bij de pakken neer zitten en laat zien zeker niet de mindere ploeg te zijn. Na een kwartier, haalt Fedde (geleend van JO17-1) het maximale uit zijn inspanningen: een corner. De afvallende bal uit deze corner wordt opnieuw voor gebracht en Ivàn kopt deze voorzet netjes binnen: 1 -1. De rest van de 1e helft creëren beide teams geen echt grote kansen. Wel laat Hilvaria bij vlagen prima combinatie voetbal zien en blijft Sarto gevaarlijk bij counters.

Meteen aan het begin van de 2e helft heeft Hilvaria een gigantische kans om op voorsprong te komen, maar de bal wordt te slap ingeschoten waardoor de verdediging van Sarto de bal van de lijn kan halen. Het spelbeeld is wel iets veranderd. Sarto zet eerder druk op Hilvaria en probeert het initiatief te nemen. Er volgen de nodige vrije trappen rond de 16 en ook wat corners van hen. De kansen die hierdoor ontstaan leveren voor Sarto echter geen doelpunten op. Hilvaria moet wel alle zeilen bij zetten om niet te bezwijken onder de druk van Sarto. Iedereen werkt keihard en af en toe weet Hilvaria er ook gevaarlijk uit te komen. Een kwartier voor tijd countert Hilvaria uitstekend maar wordt de mega kans die hierdoor ontstaat compleet verprutst. Vijf minuten later ontsnapt Hilvaria aan een achterstand als een speler van Sarto van dichtbij keihard over knalt. Vanaf de uittrap van Boet zet Hilvaria een goede aanval op en Dorus slalomt het 16 meter gebied van Sarto in en wordt onreglementair afgestopt: een penalty. Hij neemt deze zelf en schiet 'em onberispelijk binnen: 2 -1. Hierna voert Sarto de druk verder op en moet er door Hilvaria af en toe een overtreding gemaakt worden om de aanval van Sarto te onderbreken. Helaas kost dit een paar gele kaarten, maar het eindresultaat is wel dat de 2 – 1 op het scorebord blijft staan. Na het laatste fluitsignaal is de ontlading bij de spelers en begeleiding groot. Hilvaria JO19-1 heeft zich prima hersteld van de zeperd van vorige week. Voor de winterstop uit en thuis tegen Brabantia ook nog een paar punten zien te pakken en Hilvaria kan met een gerust hart Kerst en Oud en Nieuw gaan vieren.

Hilvaria MO13-1 Kampioen!
Wedstrijdverslag V.V. Gilze 7 – Hilvaria 6

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites