HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Oirschot Vooruit

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Oirschot Vooruit

De toestand van het team voorafgaand aan deze wedstrijd was als volgt: 3 geblesseerden, 1 geschorste en 2 spelers die weinig tot geen wedstrijdritme hebben omdat zij de afgelopen weken geblesseerd of geschorst waren. We hebben dus precies 11 jongens waarmee we de wedstrijd kunnen beginnen. In de loop van de wedstrijd zullen 2 jongens van de B1 aansluiten, zodat we vanaf dan toch nog 2 wisselspelers op de bank hebben.

Nu de wedstrijd. Oirschot komt fel uit de startblokken en dwingt binnen 5 minuten 2 corners af. In de 6e minuut wordt er door Hilvaria op rechts iets teveel ruimte gegeven aan de linkerspits van Oirschot welke naar binnen komt en met een strakke schuiver in de verre hoek voor de 0 – 1 zorgt. Hilvaria blijft hierna onder druk staan en het is duidelijk dat bepaalde spelers gebrek aan wedstrijdritme hebben. Het spelbeeld is zodanig dat het eerder wachten op de 0 -2 is dan dat Hilvaria de 1 – 1 zou kunnen maken. Gelukkig gaan de aanvallers van Oirschot slordig om met de vele kansen die zij krijgen waardoor de ruststand nog steeds 0 – 1 is. 

Het begin van de 2e helft is ook voor Oirschot. Er wordt een bal tussendoor gespeeld, Boet komt uit zijn doel en wordt uitgespeeld, maar Jannes weet de bal nog van de lijn te halen en voorkomt hiermee de 0 – 2. Hierna verslapt Oirschot en neemt Hilvaria het initiatief over. Eindelijk is er een redelijk kans voor Hilvaria maar de keeper van Oirschot weet de inzet van Menno in 2 keer te pareren. Een paar minuten later gaat een schot van Robin net over de kruising. Als Hilvaria zo door gaat, moet het mogelijk zijn om de 1 -1 te maken. Maar zoals al vaker dit seizoen, wordt er een keer niet goed omgeschakeld en krijgt Oirschot voldoende tijd en ruimte om de 0 – 2 binnen te schieten. Hilvaria recht de rug en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze wordt ongeveer 20 minuten voor tijd door Tijn tegen de touwen gejaagd:1 – 2. Nu kan er op zoek gegaan worden naar de gelijkmaker. Hilvaria is na dit doelpunt even niet bij de les en Oirschot maakt vanaf de aftrap meteen de 1 – 3. Dit is de genadeklap voor Hilvaria. Aan de lichaamshouding van de nodige spelers is af te lezen dat zij er niet meer in geloven dat er nog een resultaat te halen is. Hierdoor kan Oirschot rustig de wedstrijd uit voetballen. Eindstand 1 – 3. 

Na deze wedstrijd bezet Hilvaria een nette 6e plaats op de ranglijst. Toch zullen er de komende weken de nodige punten gepakt moeten worden, want het verschil met plek 10 (een nacompetitieplaats) is maar een paar punten. De schrijver van dit stukje blijft er in geloven dat Hilvaria in de middenmoot van de Hoofdklasse gaat eindigen als de spelers elke wedstrijd en ook op de trainingen de juiste instelling aan de dag weten leggen en wat minder gele kaarten pakken want dat zijn er tot nu toe veel te veel geweest en dat begint ons nu al op te breken door de bijna wekelijkse schorsingen.

Hilvaria pakt de volle buit in Gilze
Bittere nasmaak bij MO11-1 na bekerverlies

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites