HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Wilhelmina Boys - Hilvaria

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Wilhelmina Boys - Hilvaria

​Op bezoek bij Wilhelmina Boys maakten ons hoogste jeugdteam er een spannende pot van.

​Voor de wedstrijd werden er door onze huisfotograaf Nick van Hees twee teamfoto's gemaakt: een voor onze shirtsponsor Jac van Gool BV en een voor onze presentatiepakken en tassensponsor Kantoorboekhandel Peter Swaanen. Hierdoor waren we voor vertrek al omgekleed bij Hilvaria en hadden we in Best ruim voldoende tijd voor een goede warming-up. Zou Hilvaria JO19-1 zich weten te revancheren? Door de schorsing van Roel moest trainer/coach Erik wel wat aan de opstelling sleutelen: Ivàn verhuisde van de spitspositie naar centrale achterin en Menno werd de nieuwe spits met Tijn rechts en Michiel links voorin. Met de scheidsrechter werd afgesproken dat er halverwege de twee helften een drinkpauze zou worden ingelast omdat het voor de tijd van het jaar nog erg warm was. Vorig seizoen werd door Hilvaria A1 twee keer kansloos van Wilhelmina Boys verloren. Hoe zou het vandaag aflopen? 

In de eerste helft zagen we tot aan de drinkpauze twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Hilvaria voetbalde stukken beter dan vorige week, maar echte grote kansen kwamen er niet. Er was veel strijd op het middenveld en ook Wilhelmina Boys wist het eerste half uur geen enkele kans te creëren. Dit was de verdienste van Hilvaria dat vol overgave speelde en niets weggaf. Toch leidde sullig balverlies voorin tot een grote kans voor Wilhelmina Boys. We zien het wekelijks terugkomen: razend snel wordt er door tegenstanders omgeschakeld en deze keer komt hun spits 1 op 1 met onze keeper Boet te staan, maar deze redt uitstekend. Tegen het einde van de eerste helft krijgt Hilvaria nog vrije trap op de rand van de 16, welke Dorus net naast het doel van Wilhelmina Boys plaatst. 

Aan het begin van de tweede helft begint Hilvaria goed. Meteen een kans voor Menno die voor de variatie via links op het doel af gaat. Zijn actie levert een corner op, die door Wilhelmina Boys weer tot corner verwerkt wordt. Bij deze tweede corner kopt de mee opgekomen Ivàn buiten bereik van de keeper op de lat. Wilhelmina Boys komt met de schrik vrij. Hilvaria heeft de smaak te pakken: 10 minuten later gaat een vrije kop kans van Menno net naast en een minuut later kopt Tijn een goede voorzet van Michiel net over. Weer een minuut later wordt de uitkomende keeper van Wilhelmina Boys op rechts om speelt, de bal wordt naar links afgelegd, maar jammerlijk gemist omdat tegen een verdediger aangeschoten wordt. Hierna lijkt Wilhelmina Boys even de bovenliggende partij. Zij krijgen een paar corners maar deze leveren geen echt gevaar op. Bij één van deze corners schakelt Hilvaria prima om. Michiel lijkt te ontsnappen over de rechterflank maar wordt door een verdediger van Wilhelmina Boys onreglementair afgestopt. Dit komt hem op geel te staan, maar hiermee voorkomt hij wel een bijna zeker doelpunt voor Hilvaria. Naarmate de wedstrijd vordert zoekt Wilhelmina Boys steeds vaker het randje van het toelaatbare op en probeert met fysiek spel Hilvaria op de knieën te krijgen. Dit resulteert een kwartier voor tijd in een schandalige overtreding van een aanvaller van Wilhelmina Boys op Ivàn. Sander springt hierdoor zo wat uit zijn vel en spreekt de betreffende speler aan en geeft hem duw. Dit komt Sander op een tweede gele kaart te staan en hij mag vertrekken. Nadat Ivàn opgelapt is, kan de wedstrijd verder met 10 tegen 11, omdat de scheidsrechter wel een vrije trap aan Hilvaria geeft maar de speler van Wilhelmina Boys zelfs zonder gele kaart laat door voetballen, terwijl rood hierop zijn plaats was geweest. Door het vertrek van Sander moest de organisatie even aangepast worden en was het devies simpel: zorgen dat Wilhelmina Boys niet scoort en dus minimaal 1 punt mee naar Hilvarenbeek nemen en proberen uit een counter zelf nog te scoren. Logischerwijs nam de druk op het doel van Hilvaria toe omdat Wilhelmina Boys nu vol voor de 3 punten ging. Toch kreeg Hilvaria nog wel een megakans, maar ook deze werd, zoals eerdere goede kansen gemist. Nadat de scheidsrechter 5 minuten blessuretijd bijgeteld had, floot hij af en stond nog steeds de beginstand van 0 - 0 op het scorebord. 

Vandaag heeft Hilvaria JO19-1 laten zien dat ze goed kunnen voetballen en de nederlaag van vorige week teniet gedaan omdat dit gelijke spel voelt als een overwinning. Als de jongens elke week deze instelling aan de dag leggen en de kansen beter benut worden zullen er zeker nog de nodige zeges volgen.

Gala voorstelling Hilvaria JO15-1
Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 6

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites