HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Baronie JO19-2 - Hilvaria JO19-1 2-6

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Baronie JO19-2 - Hilvaria JO19-1 2-6

​Als je Hilvaria het veld op ziet komen, hoop je dat het spel van dit team net zo verzorgd zal zijn als hun tenue. Ze zijn gestoken in de volledig nieuwe teamlijn van Hilvaria die er schitterend uit ziet. Dit nieuwe tenue is mede mogelijk gemaakt de Jac van Gool BV, het bedrijf dat al vele jaren de trouwe sponsor van Hilvaria JO19-1 is.

​Dan nu de wedstrijd. Zeker de het eerste kwartier is het niet al te best wat beide teams laten zien. Iedereen is onrustig aan de bal en er wordt veel en snel balverlies geleden. Hilvaria is de ploeg die langzaam wel beter in haar spel komt en een paar kansjes creëert, maar nog niet scherp genoeg is voor de goal. Hilvaria voelt wel dat er bij deze tegenstander iets te halen is en gaat vroeger druk op de tegenstander zetten. Dit levert rond de 25e minuut een verdiende voorsprong op. De bal wordt op de helft van Baronie veroverd, onze spits Ivàn wordt ingespeeld, hij legt het balletje breed op linksvoor Menno en die schiet de 0 – 1 binnen. Dit geeft Hilvaria meer zelfvertrouwen en een paar minuten later belandt een schot van Tijn jammer genoeg op de lat i.p.v. in de goal. Het spel van Hilvaria wordt steeds verzorgder en uit een aanval uit het boekje, Menno wordt de diepte ingestuurd, haalt de achterlijn, geeft een strakke voorzet en Ivàn komt voor zijn tegenstander, valt de 0-2. Dit is ook de ruststand. 

Ervaring uit het verleden leert, dat bij een 0 – 2 ruststand de wedstrijd nog niet gewonnen is. Coach Erik drukt de jongens op het hart in de 2e helft niet te verslappen en snel op zoek te gaan naar de 0 – 3. Dit is niet tegen dove mans oren gezegd. Aan het begin de 2e helft verovert Menno de bal door meteen druk te zetten op de rechtsback van Baronie. Zijn pass op Dorus is prima, maar deze heeft wel het geluk dat hij via de keeper de 0 – 3 kan aantekenen. Dit lijkt de genadeklap voor Baronie. Helaas is dit voor Hilvaria ook het sein om het wat rustiger aan te gaan doen. De concentratie vermindert en net als vorig seizoen helpen wij de tegenstander door een persoonlijke fout van een Hilvariaan aan een goal. Geheel onnodige wordt de stand 1 -3. Na een half uur in de 2e helft zie je dat de meeste spelers op het veld conditioneel nog te kort komen. Bij Baronie leidt dit regelmatig tot krampaanvallen. Hiervan weet Hilvaria te profiteren. Een netjes van achteruit opgebouwde aanval eindigt met een goede voorzet en Dorus tikt de 1 -4 en zijn 2e van de middag binnen. Een paar minuten later weet Baronie te scoren. Uit een afgeslagen corner, schakelen zij razend snel om en maken met een lobje over de keeper de 2 -4. Ongeveer 10 minuten voor tijd krijgt Noah ook nog wat speeltijd. Hij is licht geblesseerd maar gaat de moe gestreden Ivàn in de spits aflossen. In deze 10 minuten weet Noah 2 keer te scoren. Bij zijn 2e goal zet het 2 verdedigers van Baronie in de wind en omspeelt de keeper om Hilvaria's 6e van de middag binnen te schuiven. Eindstand 2 – 6.

Al met al een prima begin van het seizoen voor Hilvaria JO19-1. Jongens probeer dit vast te houden en ga voor een hogere klassering dan vorig seizoen.

Hilvaria JO15-1 begint goed aan de competitie
Wedstrijdverslag Hilvaria MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites