HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Best Vooruit 1-1

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Best Vooruit 1-1

​Na de klinkende overwinning van afgelopen week nu de vraag: wordt Hilvaria nu geconfronteerd met het echte niveau van de Hoofdklasse?

Was de overwinning van afgelopen een incidentele meevaller? Een competitiestart tegen een elftal wat één van de zwakkere broeders zal blijken te zijn?

Met een 2-tal kleine wijzigingen in de opstelling. Nick van de Wal was terug van de enkelblessure, en mocht starten in de basis als links back. Broer Jesse voor de tweede keer de laatste man, samen met mandekker Sander Swaanen. Jur de Brouwer begon als rechtsbak in de basis, Daan van Asten bleek nu geblesseerd te zijn.

De wedstrijd begin met het gebruikelijke aftasten. Veel middenveld spel, met in de 8e minuut een vrije trap voor Best Vooruit net buiten de zestien. Met een ingestudeerde variant wist Best met een tikkie breed een speler op de achterlijn te plaatsen, en uit de voorzet was het een kwestie van binnenlopen. 0 – 1 achter.

De rest van de eerste helft en het grootste deel van de tweede helft bleef het een zeer vlakke wedstrijd. De defensies heersten en bleken beiden waterdicht. Het meeste spel speelde op het middenveld af, en beide teams wisten weinig tot geen kansen te creëren. Tegenstander Best Vooruit bleek van een duidelijk ander kaliber dan de tegenstander van een week geleden. Slim in de duels, gehaaid, snellere balbehandeling, duidelijk al langer op het Hoofdklasse niveau acterend, en die ervaring met zich meedragend. Bij aanvallen van Hilvaria snel inzakkend met 7 spelers net voor het eigen 16 meter gebied, waarna snelle uitbraken volgden. Een lastig te bespelen tegenstander met een solide verdediging, die moeiteloos overeind leek te blijven.

In de rust werd Nick van de Wal gewisseld voor Robin van Gerven. In de loop van de tweede helft volgden de wissels van Menno Schellekens voor Mahid El-arougi, en even later werd de balvaste spits Teun Maas gewisseld voor Iban Libregts. Iban de onnavolgbare. Wederom was Iban de speler die in een voor hem onbekende aanvallende rol moest invallen. Jarenlang bleken de talenten van Iban beperkt tot de functie mandekker. Zo'n speler die iemand uitschakelt, en, bij balbezit, de bal vooral snel inleveren. Wederom was Iban de speler die opduikt waar je hem niet verwacht. Wat geldt voor zowel de medespelers als tegenstanders. Het inbrengen van Iban bleek een gouden greep. Na enkele minuten meespelen dook Iban volstrekt onverwacht op voor de Best Vooruit keeper en wist te scoren. 9 minuten voor tijd. Al zat er deze keer iets meer gerichte bedoelingen bij dan vorige week. Voor de tweede keer in successie een invalbeurt met een ongekend rendement.

De resterende speeltijd was er nog sprake van een aandringend Hilvaria, meer echt doorpakken en scoren lukte niet meer. Met een 1-1 eindstand werd afgefloten. Het was Tinus Beekmans die als zo vaak wijze woorden sprak: "Best is ontevreden met 1 punt, wij zijn er zeer tevreden mee!"

Na 2 wedstrijden in de Hoofdklasse 4 punten verzameld, iets waar vooraf voor getekend zou worden. Doelsaldo 9 voor en 2 tegen, mag er ook zijn. Ook qua wedstrijden: opvallend sportief, ruimte voor echt voetballen en minder fysiek geweld. In 2 wedstrijden hebben de verzorgers het veld slechts een enkele keer hoeven te betreden, en hebben het opvallend rustig. Verzorger Jurgen van Dongen heeft er al een bijbaantje bij genomen als de perschef van Hilvaria A1. In de Hoofdklasse moet je je zaken wel goed geregeld hebben.

Ook opvallend tot nu toe: na beide wedstrijden werd er nauwelijks gesproken over de arbitrage. Dan hebben beide scheidrechters hun werk prima gedaan.

Hilvaria laat zege uit handen glippen: 1-1
Barvrijwilligers gezocht!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites