HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hoofdklasse Avonturen A1: Brabantia - Hilvaria 2-0

Hoofdklasse Avonturen A1: Brabantia - Hilvaria 2-0

Op bezoek in Eindhoven kwam de A1 niet tot scoren en verloor het met 2-0 waar een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest.

Hoofdcoach Erik Catsberg was pissed voorafgaand aan de wedstrijd. Samen met reserveleider Tinus Beekmans en verzorger/perschef Jurgen van Dongen had dit drietal een weddenschap afgesloten wiens naam het meest in de pers zou komen. Na 2 wedstrijden was Tinus al 2 keer aangehaald, en Jurgen zelfs tijdens zijn afwezigheid. Hoofdcoach Erik nog geheel niet. Maar ja, wedden met de perschef over dit onderwerp, niet slim.

Op bezoek bij Brabantia, een Eindhovense vereniging met een complex waar Hilvaria voorlopig nog niet van kan dromen. Hoofdklasse niveau alweer overstijgend. De wedstrijd werd gestart met de opstelling die steeds meer de contouren van de meest optimale opstelling in de ogen van de leiding. Dat betekent vaste spelers, maar ook vaste reserves als Iban Libregts, Majid el-Farougi, Daan van Asten en Robin van Gerven. Altijd lastig in de amateursport, daar waar het spanningsveld tussen 'prestaties leveren' en 'allemaal gezellig voetballen' steeds groter wordt. Op Hoofdklasse niveau is dat zeker niet minder.

De wedstrijd begon aftastend. De eerste helft een zeer gelijk opgaande wedstrijd. Met heersende en controlerende defensies onder aanvoering van Sander Swaanen, met Jesse van de Wal op links en Jur de Brouwer op rechts, veel spel op het middenveld (Dorus van Trier, Max van Raak en Sem Hendriks), en aan beide zijde ontzettend weinig kansjes. Over de gehele eerste helft 3 kleine kansjes voor Menno Schellekens, Teun Maas en Robin van Gijssel, nog minder voor Brabantia. Het spel van Hilvaria meer verzorgd, Brabantia meer met de lange bal. Ruststand 0-0. Lichte ontevredenheid op de tribune, en onbekwaam gel*l van iemand die alle verschillen tussen basketballen en voetballen nog niet geheel begrijpt.

De tweede helft begon Hilvaria duidelijk sterker, met na 2 minuten een kans voor Menno Schellekens na een fraaie aanval. Maar enkele minuten later ook Dorus van Trier die een momentje te weinig oplette, in zijn rug verrast werd door zijn tegenstander, en na wat gerommel en gefrommel voor de goal wist Brabantia te scoren. 1-0 achterstand. Meteen een signaal voor onrust binnen de Hilvaria gelederen, en een terugval in het spel. Veel balverlies. Met snel een tweede dot van een kans voor Brabantia. Tot zeker 15 minuten voor tijd toen er weer knullig balverlies werd geleden, en Brabantia wist dankbaar te profiteren. Nick van de Wal was al gewisseld voor Mahid El Farougi, en ook super sub Iban Libregts verscheen weer op de hem zo vreemde spitspositie voor Teun Maas. Dat resulteerde weer snel in een mooie kans, maar deze keer geen score. Hilvaria wist nog enkele keren flink aan te zetten, waarbij een inzet van aanvoerder Sem Hendriks net op de lat viel, en even later was het Iban Libregts, voormalig voorstopper, die het verschil tussen verdedigend en aanvallend koppen niet geheel onder de knie heeft. Helaas, scoren zat er niet meer in, en de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

Al met al een wedstrijd die niet verloren hoefde te gaan. Hilvaria wist enkele kansen uit te spelen, Brabantia duidelijk minder. Winnen was misschien te veel van het goede, maar een gelijkspel was verdiend. Het spel van Hilvaria was meer verzorgd, Brabantia hanteerde de opportunistische lange bal. En wist direct en optimaal te profiteren van enkele momenten met wat afgenomen concentratie van zijde Hilvaria.
Dat zijn de lessen van de Hoofdklasse, dat is de weerstand en de slimmigheden die op dit niveau het verschil maken. Dat zijn de lessen waar Hilvaria naar toe dient te groeien om volwaardig in de Hoofdklasse te kunnen voetballen. Er zit voldoende techniek en voetballend vermogen in dit elftal, nu nog de volgende stap zetten naar meer concentratie en gehaaidheid. Geen enkele reden voor paniek na één overwinning, één gelijkspel en één verlies na 3 wedstrijden.

En helaas, vanwege ziekte was Tinus Beekmans er niet bij, dus deze keer geen wijze uitspraken van deze ziener.

Hilvaria overtuigend langs Hapert
Wasouders gezocht!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites