HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Best Vooruit - Hilvaria 4 - 1

Hoofdklasse Avonturen A1: Best Vooruit - Hilvaria 4 - 1

​Uit tegen de koploper, die ook nog eens 12 punten los staat….niet direct de wedstrijden waar je verwachtingsvol naar uit kijkt. Dan ook nog eens met een zieke aanvoerder Sem Hendriks, en een ziekenboeg die met Jur de Brouwer en Majid El –Farougui nog verder gevuld was. Dan nog een Menno Schellekens die last heeft van een zwevend botje in de voet, waardoor het seizoen voor Menno alweer voorbij lijkt. Net met 11 spelers naar Best, met aan het eind van de eerste helft de welwillende aanvulling van spelers uit de B1

​En dan nog de grootste afwezige: Tinus Beekman ook nog in de ziekenboeg. Zonder de mentale steun van Tinus, voorwaar niet de meest gunstige omstandigheden om de lijstaanvoerder te gaan bestrijden. 

Met als finishing touch: een gewijzigd strijdplan verzonnen door de leiders. 4-4-2 opstelling, voor het eerst dit seizoen, met als doel om sneaky te spelen en de slag op het middenveld te winnen. De toeschouwers dienden dit verbijsterd aan te horen. Maar die hebben dan ook weer niet de inzichten van de leiders. 

Dan de wedstrijd. Geen spelers op de bank, dus iedereen tevreden in de basis met een volle kans zich te kunnen bewijzen. Waarom de leiding het in de andere wedstrijden het verkeerd ziet. Met een tam begin van de wedstrijd, van beide zijden. Waar is de tijd gebleven dat Hilvaria steeds binnen enkele minuten wist te scoren? 

Tam begin, weinig kansen en kansjes over en weer, veel gedoe op het middenveld. Met in de 19e minuut een corner voor Best Vooruit. Ver ingeschoten tot bij de tweede paal, tegendraads terug gekopt net over keeper Boet heen, die de bal nog net wist te keren, maar met wat gefriemel en gefrommel toch een doelpunt voor Best Vooruit. 

Reeds 6 minuten later dan toch een kans voor Hilvaria. Een lob dreigde in het doel te vallen, en een Best Vooruit verdediger voelde zich genoodzaakt om de bal met de hand te helpen. Met als gevolg: rode kaart voor de verdediger, en een penalty voor Hilvaria. Ijskonijn Dorus van Trier achter de bal, die de penalty millimeter nauwkeurig in de linker onderhoek wist te plaatsen. Het is niet duidelijk waarom, maar de scheids was toch van mening dat de penalty over genomen moest worden. Dat maakte ijskonijn Dorus niet uit, ook de tweede keer even zuiver in dezelfde hoek, waarmee de gelijke stand bereikt werd. 

Zowaar gaf dat de toekijkende burger weer enige moed. Gelijke stand en spelen tegen een niet – volledige tegenstander, dat biedt hoop. Maar niet als de zetten zich herhalen. Nog voor rust wist het 10-tal van Best weer op voorsprong te komen, weer uit een corner, weer na gefriemel en gefrommel, maar de keiharde achterstand was een feit. Snel daarna de rust ook. 

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Met een dergelijke stand mag het niet tot de 89e minuut duren voordat je een eerste kans weet te creëren. Zeker niet tegen 10 man. 10 tegenstanders die in de tussentijd wel uiterst sneaky wisten toe te slaan. Met gehaaide technisch vaardige buitenspelers, die te veel ruimte kregen van de Hilvaria verdedigers. Ruimte waar ze prima raad mee weten, en tot 2keer toe optimaal wisten te benutten. 4-1 eindstand. 

Ondanks de bereidwillige medewerking van een 3-tal spelers van Hilvaria B1. Waarvoor bedankt. 

Volgende week thuis tegen een tegenstander uit de regionen waar Hlvaria zich ook bevindt. Een wedstrijd die bepaalt of je richting de gevaarlijke degradatie zone afschuift, of aanklampen aan de middenmoot. Het tweede moet mogelijk zijn.

Contract aanleg kunstgras getekend!
ME1 walst over Emplina heen!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites