HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Wodan - Hilvaria 4-1

Hoofdklasse Avonturen A1: Wodan - Hilvaria 4-1

​De laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen de runner up van de tweede competitiehelft: WODAN uit Eindhoven. WODAN, een fusieclub in 2011 ontstaan, die een schitterend nieuw complex mogen bespelen. Waar wel de penaltystip van kunstgras van een ander veld gejat was in de nacht voorafgaande aan deze wedstrijd. Ook waar ene Pierre van Berkel de trainer is van de senioren, dus wie loop je dan binnen 5 minuten tegen het lijf: jawel, de niet te vermijden Pierre van Berkel.

​De temperatuur was ongekend hoog, een verademing na al het blauwbekken langs de kant tot nu toe. Deze keer zonder Majid El Farougui en Ivàn Liebregts, en Sander Swaanen geschorst vanwege de 4e gele kaart van afgelopen week. Vandaar dat het centrale duo achterin bestond uit het gelegenheidskoppel Robin van Gijsel met Nick van de Wal. Verder Daan van Asten als rechtsback in de basis en Jur de Brouwer als enige reserve. 

Dat reserve spelen duurde ook maar net 10 minuten, toen moest Robin van Gerven zich laten wisselen vanwege een liesblessure. 

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: voor Hilvaria was het een wedstrijd zonder verdere belangen. Dat gegeven, gecombineerd met de hoge temperaturen die we nog niet gewend zijn, maakte dat het allemaal wat matigjes en lui gespeeld werd. Dat gold ook voor WODAN, die zich ook niet echt druk maakten, maar wel met regelmatige scores (2x voor rust; 2x er na) rustig uit wisten te lopen tot een 4-0 score. Daarna kon aanvoerder en topscorer Sem nog de eer redden. 

De scheidsrechter, de volgende die een dikke voldoende verdiende, voelde de wedstrijd prima aan. De eerste helft enkele minuten te kort, een drinkpauze in de tweede helft, en ook deze tweede helft met enkele minuten negatieve blessuretijd beëindigd. Wat tot de wijze uitspraak van vandaag leidde, in dit geval van Adrie van Raak: "als de scheids te vroeg affluit krijgen we geen kans meer om gelijk te maken" leidde. Gezien het vertoonde wedstrijdbeeld, een niet geheel terechte opmerking. 

Dus afsluiten met een korte beschouwing van dit seizoen: Zelf redelijk makkelijk scorend, maar ook duidelijk te veel doelpunten tegen gekregen. De 8e plaats in de eindrangschikking. Misschien een plaats waar men vooraf voor getekend zou hebben, gezien de promotie naar de Hoofdklasse. Nu aan het eind van het seizoen, toch een plekje of 2 -3 te laag. Er zijn verschillende wedstrijden geweest waar meer in gezeten zou hebben, mits men wat fanatieker en scherper gespeeld zou hebben. De sfeer onderling is wel goed geweest en gebleven gedurende het seizoen, zowel tussen de spelers onderling, als tussen de spelers en de leiding. Al is zowel de opkomst bij de trainingen, als de inzet bij de trainingen, een punt van kritiek. Want, wedstrijden winnen begint bij de trainingen door de week. 

Ongeveer de helft van dit elftal zal de voetbal carrière voortzetten bij de senioren, de rest die in de A-jeugd blijft krijgen aanvulling vanuit de B-jeugd. Al met al een seizoen gedraaid waar men redelijk tevreden op terug kan kijken. Allemaal veel succes toegewenst bij het vervolgen van de voetbal carrière. 

Natuurlijk om niet te vergeten: de leiders Erik, Jurgen en Tinus, alsook vlagger Frans bedankt voor hun inzet. Al hadden we wel wat meer wijze uitspraken van Tinus verwacht.

Hilvaria - Reusel Sport: 3-2
Nieuwe aanduidingen jeugdcompetities

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites