HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Wilhelmina Boys - Hilvaria 4 - 1

Hoofdklasse Avonturen A1: Wilhelmina Boys - Hilvaria 4 - 1

Vooraf: Anti: De thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys ging kansloos verloren met 0-3. Ook had Hilvaria 1 afgelopen zondag met 1-5 klop gekregen op het kunstgras in Best. Pro: Toch stond Wilhelmina Boys slechts 2 puntjes boven Hilvaria A1 met 2 wedstrijden meer gespeeld. Bij winst zou Wilhelmina Boys gepasseerd worden. Daarnaast is Hilvaria A1 na de resultaten van de laatste weken in de winning mood. 

Desondanks wisten de mysterieuze krachten van het voetbalspel hun werk te doen. Kort maar krachtig: daar waar Hilvaria A1 de laatste weken een absolute wil om te winnen uitstraalde, was dat tegen Wilhelmina Boys totaal verdwenen. Een twijfelend elftal. Verdedigers die geen bal in de voet wilde hebben om op te kunnen bouwen. Een middenveld dat nauwelijks te bereiken was. Voorhoedespelers die zich verstopten. 

Desorganisatie in de achterhoede. Naast Menno Schellekens waren nu ook Sander Swaanen en Daan van Asten geblesseerd. Dit maakte aanpassingen noodzakelijk. Maar Jesse van de Wal met broer Nick als centraal duo: geen succes van deze Twin Brothers. Met weifelende backs als Jur de Brouwer en gelegenheids back Majid El-Faroughi. Zo veel desorganisatie dat het binnen een half uur de 2-0 stand op het scoreboard stond. De eerste goal met een kopbal uit een corner, nog wel van de lijn gehaald maar door de scheids, staande op de achterlijn, persoonlijk goedgekeurd. De tweede goal na onverklaarbaar falen bij uitverdedigen. 

Leider Eric Katsberg die langs de lijn enkele keren over de zeik ging van irritatie. Met een hoofd dat de kleur van zijn schoenen bijna evenaarde. Dat was ongeveer Ferrari rood. Maar…. hebben we coaches als Louis van Gaal, Frank de Boer of Guardiola ooit met rode schoenen langs de kant gezien? 

Met de achterstand werd de rust bereikt, en met het bakkie koffie in de hand waren de rijd – en fiets ouders er al over eens: dat gaat hem vandaag niet worden. Daar waar afgelopen week een scheut Red Bull in de thee nog een nuttig advies zou zijn, zou vandaag een paar blikjes Red Bull per speler nog niet afdoende zijn. 

Zo bleek dit al snel na rust, waar Wilhelmina Boys weer binnen 6 minuten wist te scoren, 3-0 tussenstand. 

Toch kwam Hilvaria toen nog in de wedstrijd. Veel te laat natuurlijk. Ook bleef het de vraag: was Hilvaria ineens zo veel beter, of nam Wilhelmina Boys , gezien de stand, gewoon wat gas terug? Al met al toch nog een balletje tegen de lat (lobje van Aanvoerder Sem Hendriks), en tot 2 – maal toe een bal van de lijn gehaald door Wilhelmina – verdedigers. Verdedigers geluk of gewoon te slap en met te weinig overtuiging ingeschoten? Dan nog: geen enkel moment het gevoel dat hier nog één puntje, laat staan 3 puntjes, te halen waren. Een gele kaart voor zowel Max van Raak als Nick van de Wal, die waren er wel te halen. En een debuut in de A-jeugd voor Jannes van Trier. 

De ere treffer werd nog wel gemaakt 10 minuutjes voor tijd, maar het slotwoord was dan toch weer voor Wilhelmina Boys die het verschil in score op 3 doelpunten wisten te zetten. Een wedstrijd om snel te vergeten. 

We weten dat we beter kunnen. Niet langs de schoenen gaan lopen na een paar wedstrijdjes winst, 2 voeten op aarde houden en iedere wedstrijd en ieder duel opnieuw de overtuiging hebben om hoe dan ook te willen winnen, dat is de basis waarop Hilvaria A1 dit seizoen toch nog netjes en waardevol af kan sluiten. Komende weken de neuzen weer in de goede richting zetten!!!

Hilvaria - Nevelo 2-3
Westrijdverslag C1; Drie maal Drie is Negen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites