HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hoofdklasse Avonturen A1: Sarto – Hilvaria 2-0

Hoofdklasse Avonturen A1: Sarto – Hilvaria 2-0

Op bezoek bij de koploper werd een goede wedstrijd op de mat gelegd, maar helaas toch verloren!

Deze week kreeg de webmaster van Hilvaria niet 1, maar zelfs 2 verslagen van de uitwedstrijd van de A1 tegen Sarto A1. Waarschijnlijk moet de perschef nog steeds wennen aan de hoofdklasse waardoor hij was vergeten wie nu ook weer het verslag zou aanleveren…

Verslag Ruud Hermans
Eric, Tinus en Jurgen deden afgelopen zaterdag beroep op mij, omdat Frans (vaste assistent-scheidsrechter, wat vroeger nog vlagger werd genoemd) deze wedstrijd helaas verstek moest laten gaan. Wie ben ik om dat te weigeren? Sterker nog: het is mij een voorrecht om een (heel klein) steentje te mogen bijdragen aan dit prachtige team! Tevens de belofte aan Eric gedaan een verslagje te schrijven als de jongens een goede prestatie zouden neerzetten, dus bij deze.

Vooraf, zoals gebruikelijk, de wedstrijdbespreking, waarin Eric uitgebreid de taktiek en benodigde wedstrijdinstelling ten tonele bracht. Dit laatste (zoals hij zelf ook aangaf) waarschijnlijk overbodig, omdat we tegen de koploper moesten aantreden. Super gemotiveerd vertrokken we dus richting Tilburg, alwaar een mooi veld en dito weersomstandigheden zich aanboden.

Over de wedstrijd zelf kan ik vrij kort zijn. Voetballend was Hilvaria écht beter dan de koploper. Beter in balbezit, beter in de combinaties, beter op iedere positie. Toch werd er met 2-0 verloren, waarmee de jongens zich echt ernstig tekort hebben gedaan. Eén moment van onoplettendheid leidde na 20 minuten in de eerste helft tot de onverdiende 1-0. Waarmee weer eens aangetoond werd, dan iedere verslapping of onoplettendheid op dit niveau direkt afgestraft wordt. In de tweede helft zelfs nog wat meer druk van Hilvaria, al moet gezegd dat de counters van Sarto ook regelmatig gevaar opbrachten.

Eric toonde ballen, door 'n kwartier voor tijd achterin man-tegen-man te gaan voetballen en op jacht te gaan naar de gelijkmaker. En de kansen zijn er geweest! Maar om de een of andere reden mocht het vandaag niet zo zijn. Ondanks de tomeloze inzet en het verschrikkelijkj hoge tempo dat onze jongens aan de dag legden. Met als gevolg een uitbraak van Sarto, waaruit de 2-0 werd gemaakt.

Gegokt.... en helaas verloren. Maar met opgeheven hoofd en met de complimenten van de Sarto-aanhang konden we richting Hilvarenbeek. Er is ALLES gegeven. Daarom nodigde Eric zijn team nadien nog bij hem thuis uit en schotelde (samen met zijn vrouw) een heerlijk hapje en drankje voor.

Waarvoor dank Eric!

Ik waag me deze keer niet aan complimenten op naam; ik zou wellicht iemand kunnen vergeten.

Ik heb echter van iedereen individueel genoten; maar vooral van het collectief! Met dezelfde wedstrijdinstelling en enthousiasme gaat dit team nog goede zaken doen in de Hoofdklasse. Handhaving is geen thema. Er kan gewoon van iedere ploeg gewonnen worden! En een mooi visitekaartje van onze mooie club.

En mocht Frans weer eens niet kunnen: Ge belt mar!

Groet, Ruud

Verslag Leo van de Wal
Altijd lastig, uitwedstrijd naar de koploper. Zoals daar vandaag sprake van is. Dan ook nog tegen een van de grotere voetbalverenigingen van Tilburg, waar ze een stuk of tig A-jeugd elftallen hebben. Niet om jezelf bij voorbaat in een kansloze underdog positie te manouveren, maar toch…

Van de andere kant: niet zeuren. Je wilt met Hilvaria A1 hoofdklasse spelen, dan zul je hier simpelweg mee om kunnen gaan. Dorpse clubjes als, met alle respect, Tuldania en SVSOS kom je zelden tegen in de hoofdklasse, hoogstens Spoordonkse Boys. Als die weer een gouden generatie hebben. Dat terzijde.

De wedstrijd gestart met de opstelling die steeds vastere contouren krijgt. Met Menno Schellekens weer in de aanval, samen met Robin van Gijsel en de tot spits omgeschoolde voorstopper Iván Libregts. Aanvoerder Sem Hendriks met Dorus 'Iniesta' van Trier en krachtmens Max van Raak op het halfveld. De verdediging bestaande uit keeper Boet van Gorp, en verdedigers Jur de Brouwer, Sander Swaanen en de brothers van de Wal.

In de wedstrijd werd afgeweken van de gewoonte die enkele weken gestalte had gekregen: binnen een paar minuten scoren. Al had Robin van Gijsel binnen deze tijdspanne daar wel de gelegenheid voor. Een minuutje later Dorus van Trier ook. Het spel ging zeer gelijk op, waar het spel van Hilvaria nog zeker zo verzorgd was als dat van de koploper. Zelfs Sarto supporters wisten het Hilvaria spel te bewonderen.

Maar hoe verzorgd dan ook, halfweg de eerste helft een split second niet opletten bij een vrije trap van Sarto. De steekpass spleet de Hilvaria uiteen, en keeper Boet was kansloos. Een momentje van onachtzaamheid wat per direct wordt afgestraft. Wederom: hoofdklasse nivo. De volgende keer maar toevallig een speler voor de bal, zodat een dergelijke vrije trap niet snel genomen kan worden, en de verdediging de kans krijgt zich te organiseren en op te stellen.

Zo de rust in, en het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders. Een goed combinerend Hilvaria , licht overwicht, maar ook té kleine kansjes. Een echte Joeri van Rijswijk zou er mogelijk nog raad mee weten, de A1 spitsen missen het mededogeloze tor instinkt van de ware spits.

Dan komt de wekelijkse wijze uitspraak van Tinus weer om de hoek kijken, al was dit een herhaling van afgelopen week: "Het is een hele oude voetbalwet dat als je met één doelpunt verschil niet weet te scoren, de tegenstander scoort". Maar dan omgekeerd. We weten inmiddels: als Tinus dat zegt, kun je er vergif op innemen dat het ook zo zal gebeuren. Ook al duurt dat tot 2 minuten voor tijd, toen Hilvaria alles op de aanval gooide en achterin 1 op 1 speelde. Jesse van de wal probeerde voor de man te komen, wat net niet lukte, en zonder verdere rugdekking was de verder goed keepende Boet van Gorp ook de klos. 2-0, waarmee de wedstrijd gelopen was. Waar een gelijkspel de verhoudingen beter weer gegeven zo hebben. Jammer maar helaas.

Ter afsluiting: het was de zevende wedstrijd van het seizoen, waarbij ook opgemerkt kan worden dat alle wedstrijden uitstekend geleid zijn door de diverse scheidsrechters. De scheidsrechter van vandaag was waarschijnlijk slechts enkele jaren ouder dan de spelers, maar floot uitstekend. Laten we dat ook maar eens gezegd hebben.

Met je team naar Jong Oranje?
Slecht spelend ME1 pakt toch de volle buit bij NEO...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites