HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Zwaluw VFC 2-3

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Zwaluw VFC 2-3

​De A-jeugd heeft zeer onnodig de punten laten liggen tegen het Vughtse Zwaluw VFC.

​Hoofdcoach Erik Catsberg had de strategische radertjes tussen zijn oren flink laten draaien. Een en ander was noodzakelijk vanwege was een 2-tal blessures (Menno Schellekens en Daan van Asten), alsmede een afmelding vanwege familiaire verplichtingen (Teun Maas). Het gevolg was een opstelling met vele mutaties. Aanvoerder Sem Hendriks linksbuiten, Iban Libregts in de basis en in de spits, MAhid El – Farougi als linksback en Jesse van de Wal als mid-mid. 

Met dit scala aan creatieve oplossingen de wedstrijd gestart, een zeer voortvarende start. Reeds na 4 minuten wist de kleinste man van het veld, Dorus van Trier met het hoofd te scoren. In dezelfde trend ging de wedstrijd verder, Zwaluw speelde zeer lauw, leed veel balverlies met als consequentie dat Hilvaria sterk overheerste. Het spel speelde zich veelvuldig op de helft van Zwaluw af, deze eerste helft. 

Trainingspak sponsor Peter Swaanen bevond zich ook onder de toeschouwers, en had zitting genomen in de enige echte Hilvaria VIP lounge, de bank langs het hoofdveld. Samen met ene P. van Berkel, van vorig seizoen nog bekend. De scheidsrechter leidde de wedstrijd prima, maar wilde wel erg interessant en belangrijk doen door jeugdige toeschouwers achter de boarding te laten plaats nemen. 

Het was simpelweg wachten op de 2-0 , die ongeveer 10 minuten voor de geplande rust viel. Deze keer was het Sem Hendriks die afdrukte. Weer zette Hilvaria aan om er nog een bij te drukken, en enkele prima kansen werden gecreëerd. Echter niet gescoord. Het was vervolgens diep in de blessuretijd van de 1e helft dat Hilvaria een penalty onthouden werd. In de tegenaanval gebeurd iets waar niemand een seconde rekening mee gehouden had: uit ongeveer de eerste fatsoenlijke aanval van Zwaluw werd gescoord. Even de concentratie wat minder, ook nog een sterk buitenspelluchtje. 

Daar waar een 3-0 ruststand een zeer reële optie was geweest, was het ineens 2-1. Nog steeds een voorsprong, maar je gaat toch anders rusten. 

Zwaluw ging ook anders rusten. Dat bleek meteen in de tweede helft. Een tegenstander die dubbel zo agressief en voortvarend uit de kleedkamer kwam. Sterke energy drink geproefd in plaats van lauwe thee zonder suiker. De rollen werden volledig omgedraaid, en nu was het Zwaluw met het meeste balbezit. Hilvaria was nu het team met veel onnodig balverlies, rommelig spel, en met kunst- en vliegwerk het doel droog houden. 

Dit leidde tot weer tot de wekelijkse wijze uitspraak van Tinus Beekman: "Het is billen knijpen". Getuigend van fenomenaal inzicht. Ondanks dit billen knijpen toch nog een uitgelezen kans voor de ingevallen Wessel van Eindhoven na een schitterende actie van Sem Hendriks. Het publiek wilde gerustgesteld de 3-1 tellen, maar tot grote verbazing van velen toch langs het open doel geschoten. 

De billen werden vervolgens nog strakker aangeknepen, met een klein kwartiertje te spelen nog steeds een voorsprong. Maar 2-1 is slechts één goaltje verschil. Wat volgde: een 2-tal momenten met iets minder concentratie en organisatie volgden, met 2 doelpunten van Zwaluw in 5 minuten tijd. Niets geen voorsprong meer, ook geen gelijke stand, keihard achterstand. Hilvaria zette nog aan, maar met slechts enkele minuten resterende tijd was er geen eer meer aan te halen. Ook niet met 3 gele kaarten en 1 minuut voor tijd nog een rode kaart voor Zwaluw VFC. 

Een heel vervelend en onnodige verlies was een feit. In plaats van met een comfortabele voorsprong te gaan rusten, de wedstrijd toch nog uit handen gegeven. Ook deze wedstrijd ongenadig afgestraft op enkele momenten met een fractie minder concentratie en organisatie. Dodelijk op dit hoofdklasse niveau, zoals nu voor de tweede keer op rij blijkt. Snel hier aan wennen, want dit soort onnodig verlies is nergens voor nodig. In de eerste 4 wedstrijden van het seizoen heeft Hilvaria gemiddeld 3 keer per wedstrijd gescoord (een beetje scheef door de extreme 1-8 overwinning in de eerste wedstrijd), dat moet voldoende zijn om wedstrijden minimaal met een gelijkspel over de streep te trekken. Weggespeeld is Hilvaria nog geen enkele keer, dus blijven werken en wennen aan dit hoger niveau. Dan moet het allemaal toch nog prima in orde komen.

Hilvaria incasseert weer een late tegentreffer en ...
Nieuwe website!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites