HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - WODAN 2 - 4

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - WODAN 2 - 4

​Afgelopen zaterdag speelde de A1 tegen het Eindhovense WODAN. Daar waar ene Pierre van Berkel de trainer van is, die vervolgens ook op de tribune verscheen. Want, in tegenstelling tot alle voorafgaande weken, was het vandaag duidelijk kouder en winderig. Echt tribune-weer.

​Eén wijziging in de basis opstelling. Teun Maas weer in de spits, Iván Liebregts op de bank. Samen met Daan van Asten, Majid El Farougui en Robin van Gerven. Zonder Tinus Beekman overigens vanwege privé omstandigheden. Waardoor de wekelijkse wijze uitspraak van Tinus ontbreekt. Toch een gemis. 

De wedstrijd begin met een duidelijk overwicht van Hilvaria. De achterhoede van WODAN leek zich gespecialiseerd te hebben in lange ballen en ver opruimen als dat noodzakelijk bleek. Het samenspel van Hilvaria steekt daar positief bij af. Al werd er niet super - snel gescoord door Hilvaria, maar na een klein kwartiertje was het raak. Na een afgeslagen aanval haalde Nick van de Wal uit van ruim 20 meter, en wist voor het eerst sinds de F-pupillen te scoren. Wel met uitgebreide hulp en medewerking van de WODAN doelman, op dat moment nog een ingevallen veldspeler. 

De uitermate sportieve Hilvaria doelman Boet van Gorp bleek een 10 minuten later bereid tot een gelijkwaardige wederdienst ten gunste van WODAN. Een opraapbaar rollertje gleed onder zijn handen door, met een 1 – 1 stand als resultaat. Dat in een fase dat Hilvaria de greep op het spel al begon te verliezen WODAN is geen elftal dat sterk samenspelend het spel zal maken, maar heeft wel 2 razendsnelle en technisch vaardige voorhoedespelers rondlopen. Die verdedigend niets doen, behalve gapend een beetje toekijken. Maar zodra ze aangespeeld worden, vrijwel direct dreigend zijn. 

Enkel kansjes voor Hilvaria waren er nog, maar de grote echte waren duidelijk voor WODAN. In de 36e en 37e minuut werd daarbij nog niet gescoord, maar daar 3x scheepsrecht is, was de 1- 2 achterstand in de 39e minuut een feit. Prima uitgespeeld overigens. De laatste minuten tot de rust nog kansen voor Hilvaria, maar ook Boet van Gorp moest handelend optreden bij een WODAN aanval. Deze keer wel zoals het hoort. 

Hoe dan ook, net voor rust op achterstand, de psychologen onder ons weten dat dat doorwerkt tussen de oortjes. Leider Eric Catsberg zal ongetwijfeld een motiverende toespraak gehouden hebben in de kleedkamer, maar het kwam er in de tweede helft toch niet uit. Het veldspel nam af in kwaliteit, en er werd ontzettend veel onbenullig balverlies geleden op het middenveld. Middenvelders Dorus van Trier, Max van Raak en Sem Hendriks slaagden er niet meer in om het spel te maken zoals dat bij verschillende wedstrijden wel lukte. Leider Eric Catsberg probeerde met wissels nog impulsen te geven (Iván Libregts voor Menno Schellekens, later Daan van Asten voor Teun Maas en Majid El Farougui voor Jesse van de Wal), maar een beter veldspel leverde dat niet op. Wel enkele kansjes die gemist werden, waar de sluipschutters van WODAN er slechts ééntje nodig hadden om op 1 – 3 voorsprong te komen. 

Wat Hivaria ook probeerde, het bleef een aaneenschakeling van balverlies, wat een tegenstander met steeds meer zelfvertrouwen opleverde. Een paar minuten voor tijd werd dan nog wel de 2 – 3 aansluitingstreffer gemaakt door Dorus van Trier uit een overigens schitterende aanval. Hilvaria gooide nog even alles op de aanval, maar de aanvallers van WODAN wisten prima te profiteren van de extra ruimte voorin. 2 – 4 eindstand. 

Al met al even een minder fase van Hilvaria. Weggespeeld nog geen enkele keer, steeds een volwaardige tegenstander en als zodanig in de Hoofdklasse thuishorend. Momenteel zijn er toch enkele spelers die met wat te weinig zelfvertrouwen en die iets te veel met zichzelf bezig zijn. In plaats van inzet, samenspel en de absolute wil om te winnen. Fasen die ieder elftal wel eens meemaakt, en waar men doorheen moet. Niet over treuren, samen de komende weken blijven trainen en voor elkaar blijven werken, dan is in dit Hilvaria A1 voldoende potentieel aanwezig om als prima middenmoter in deze Hoofdklasse mee te draaien.

Hilvaria wint lastige uitwedstrijd van Dommelen
Meiden ME1 winnen moeizaam bij Gloria UC ME1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites