HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – SBC 5-2

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – SBC 5-2

Bij een overwinning vandaag zou Hilvaria zich definitief plaatsen in de middenmoot, en zich verder geen zorgen te hoeven maken over onbenulligheden als nacompetitie of degradatie. Dan de laatste wedstrijd van het seizoen rustig afwerken. De positieve resultaten van de laatste weken hebben rust gebracht. Vandaag tegen het reeds gedegradeerde SBC A1 (die wel over een fraaie club - bus in verenigingskleuren beschikken), met 6 punten uit 21 wedstrijden. Dat maakt punten halen mogelijk.

​Zij het zonder de geblesseerde Daan van Asten, de ver weg stage lopende Majid El-Faroughi, en zachte slaper Max van Raak met Menno Schellekens als reserve. Met in de basis Sander Swaanen als onderdeel van het centrale verdedigingsduo, en Robin van Gerven als verdedigende middenvelder. 

De wedstrijd begon met een flitsende actie van de SBC linksbuiten in de 2e minuut, die keeper Boet meteen wakker schudde om een noodzakelijke redding te verrichten. Daarna viel de wedstijd wat stil met weinig opvallende zaken. Tot de 18e minuut, toen een dikke 20 minuten lang een doelpuntenfestival werd gehouden. 

Geopend door Teun Maas die zijn tegenstander betrapte op slecht verdedigen (1-0), aanvoerder Sem Hendriks die scoorde uit een scrimmage na een corner (2-0), Iban Libregts die koppend scoorde (3-0), SBC dat tegen scoorde na een traditioneel Boetje van de Week (3-1), Dorus die uit een razendsnelle counter en subtiele voetbeweging zichzelf vrij voor de keeper zette (4-1), waarna Sem nog eens afdrukte (5-1) en SBC uit een vrije trap het muurtje wist te omzeilen (5-2). 20 minuten lang aan doelpunten geen gebrek, waarbij Hilvaria ook werd ondersteund door de pittige wind in de rug. Op naar de thee. 

De tweede helft was duidelijk minder sensationeel. Geel voor Sander Swaanen, de wissels Max van Raak voor Nick van de Wal, en Menno Schellekens voor Iban Libregts, daarna nog geel voor de SBC aanvoerder. Geen doelpunten meer, waarbij het deskundige publiek duidelijk van mening was dat dat allemaal aan de wind lag. De ruststand werd ook de eindstand. 

Daarom nog wat andere informatie, anders komt dit artikel niet aan de minimaal voorgeschreven lengte en heeft perschef Jurgen van Dongen weer commentaar: ook deze wedstrijd, en eigenlijk alle wedstrijden van dit seizoen, zeer consequent leidende heren scheidsrechters. Soms zijn dit uitermate jonge mensen, vandaag ook, waarvan je denkt dat ze leeftijdgenoten aan het fluiten zijn. Geen enkele wedstrijd is door de arbiter een negatieve invloed op de wedstrijd geweest, niets uit de hand gelopen, maar gewoon heel bekwaam leidende scheidsrechters. Complimenten voor alle scheidsrechters van Hilvaria A1. 

Resteert de mededeling dat de BBQ na de wedstrijd prima gesmaakt heeft, en volgende week zal blijken wie de weddenschap gewonnen heeft: of Sem Hendriks aan Robin van Gijsel een bakkie bier moet betalen voor het behalen van de 7e plek of hoger in de eindrangschikking, of Robin van Gijsel aan Sem Hendriks vanwege een 8e plek of lager in de eindrangschikking. Het elftal zal er weinig moeite mee hebben.

Hilvaria C3 Kampioen!
Hilvaria C1: Trein dendert voort

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites