HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Sarto 2-3

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Sarto 2-3

​Afgelopen zaterdag was Sarto de volgende tegenstander van de A1. Sarto stond op dat moment op de 4e positie terwijl de A1 nog altijd tegen degradatie strijd. Je zou dus vantevoren zeggen dat dit een heel zware opgave zou zijn voor de A1. Echter, de uitwedstrijd in Tilburg was wellicht de beste wedstrijd die de A1 dit seizoen heeft gespeeld. Sarto heeft alle hoeken van het veld gezien, alleen stond na 90 minuten een 2-0 nederlaag op het bord. Hilvaria had dus wat recht te zetten en als ze hetzelfde veldspel als tijdens de uitwedstrijd zouden laten zien, waren er zeker kansen. 

De opstelling van de A1 was hetzelfde als die van vorige week tegen de Reeshof. Sander en Daan nog altijd geblesseerd, waardoor Robin van Gerven en de nog altijd niet 100% fitte Menno op de bank begonnen. De technische staf verzocht de mannen om scherp te beginnen, zodat er niet net zoals vorige week na 15 minuten een 3-0 achterstand op het bord stond. De mannen hadden wat dat betreft geleerd van vorige week want na 20 minuten was er nog geen kans weggegeven. Door Sarto overigens ook niet. Na 20 minuten begon Hilvaria beter in haar spel te komen. Combinaties lukten, duels werden gewonnen en kansen werden gecreerd. Alleen werd er nog niet gescoord, ondanks enkele goede mogelijkheden. Een kopie van de uitwedstrijd tegen Sarto. Totdat de laatste minuut van de 1e helft aanbrak. Hilvaria kreeg een corner, deze bleef hangen en kwam voor de rechtervoet van Nick. Deze dacht niet na en schoot de bal met zijn chocoladebeen in het doel. Een lekker moment om op voorsprong te komen. Niet lang na de 1-0 floot de scheidsrechter ook voor de rust.

Iedereen van het Hilvaria kamp ging met een lekker gevoel de rust in, het betere team op het veld, een voorsprong en eigenlijk nog geen kans weggegeven. In de rust werd de mannen verteld zo door te blijven gaan, scherp en geconcentreerd spelen, het balletje rond laten gaan en de kansen afmaken. Want het verschil was nog maar 1 doelpunt.

In de 2e helft ging Hilvaria inderdaad ook door met het spel van de 1e helft. Het werd wel wat onrustiger, doordat Sarto wat hoger druk ging zetten, maar Hilvaria had de controle over de wedstrijd. Tot aan de 65e minuut. Een verre uitrap van de keeper van Sarto werd verkeerd ingeschat door het centrale verdedigingsduo van Hilvaria waar de spits van Sarto dankbaar van profiteerde, 1-1. Een grote tegenvaller voor Hilvaria wat op dat moment de wedstrijd in handen had. Dit zorgde voor wat onrust binnen de ploeg want de 5 minuten na de 1-1 was van het goede spel van de eerste 65 minuten niets meer te zien. Gelukkig herpakte Hilvaria zich en kreeg in de 75e minuut een corner. Deze corner werd ook niet goed weggewerkt door Sarto en kwam op de arm van een verdediger van Sarto, penalty Hilvaria. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Dorus. Wederom een voorsprong voor Hilvaria met nog maar een kwartier te spelen. Een geruststellende gedachte zou je zeggen. Maar hier bleek niets van waar. In de 84e minuut kreeg Sarto een vrije trap op de helft van Hilvaria. Deze werd lekker voor de goal van Hilvaria geslingerd en de centrale verdediger (die wel 2,40 meter groot leek) liep tegen deze voorzet aan, 2-2. Tussen de 2-1 en de 2-2 had Menno de wedstrijd nog in het slot kunnen gooien, maar zijn kopbal langs de keeper werd net voor de lijn gekeerd, wederom door de verdediger van 2,40 meter. Nog geen 2 minuten na de 2-2, werd het ook nog eens 2-3. Wederom een lange bal van achteruit die door de verdediging van Hilvaria helemaal verkeerd werd ingeschat. De spits van Sarto kon wederom profiteren. Na de 2-3 probeerde Hilvaria dat ene puntje alsnog te behalen en kreeg daar ook nog 2 100% kansen voor. Na een passeeractie van Sem kwam zijn afgemeten voorzet bij Menno terecht die de bal op 3 meter van de goal voor het intikken had. Geloof het of niet, hij kreeg het voor elkaar om de bal tegen de keeper aan de schieten, die zelf verbaasd was dat hij de bal had gestopt. In de laatste minuut nog een vrije trap voor Hilvaria. Deze werd voor de goal geslingerd en kwam uit kluts bij Robin van Gijsel terecht. Een indentieke situatie zoals bij de 1e goal van Nick, alleen schoot hij de bal precies waar hij niet moest schieten, tegen de wederom verbaasde keeper van Sarto. Na 90 minuten beter zijn dan de tegenstander stonden de keiharde cijfers op het bord 2-3. Teleurstelling, frustratie en ongeloof dat deze wedstrijd niet met minimaal een puntje werd afgesloten. Is het dan toch de killersinstinct en het meedogenloos verdedigen wat Hilvaria tekort komt voor de Hoofdklasse?

Het is nu namelijk 4 voor 12. Met nog 4 wedstrijden te gaan met slechts 3 punten voorsprong op directe degradatie en met 2 andere teams hetzelfde aantal punten op een nacompetitieplaats, moeten er de komende wedstrijden punten worden gepakt. Te beginnen dinsdagavond thuis tegen Brabantia. Wanneer de mannen hetzelfde spel kunnen spelen als tegen Sarto maar scherper zijn in het afmaken van kansen en tegenhouden van de tegenstander, moet dit zeker te doen zijn.

De wedstrijd begint dinsdag om half 7 en de mannen kunnen alle steun gebruiken van onze toeschouwers.

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Brabantia 4-2
Hilvaria ME1 verliest onterecht van kersverse kamp...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites