HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – Reeshof 6 - 4

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – Reeshof 6 - 4

​In een zeer doelpuntrijk duel heeft Hilvaria A1 de punten in eigen huis weten te houden!

Deze keer was het Majid El Farougi die het ook zou waarderen dat zijn naam correct geschreven zou worden. Waarvan akte. Ook: Leider Eric Catsburg beloofde deze keer de wedstrijdbespreking kort te houden, en zowaar, dit lukte. Tot groot genoegen van enkele spelers, die anders hun gedachten niet geheel bij de bespreking en de aanstaande wedstrijd kunnen houden. Kort maar krachtig blijft een sterke raadgever, het zou bij de wekelijkse wijze uitspraak van Tinus Beekman kunnen zijn. Die volgt zo meteen.

In de opstelling basisplaatsen van Spits Iván Liebregts en Robin van Gerven, terwijl Daan van Asten nog steeds moet herstellen van een blessure. Hiermee Teun Maas, Menno Schellekens en Majid El Farougi op de bank.

Inmiddels heeft Hilvaria een mooie gewoonte gecreëerd: binnen enkele minuten na aanvang van de wedstrijd weet Hilvaria te scoren. Deze keer ging linksback Jesse van de Wal diep, voorzetje op Robin van Gijsel, die zijn eerste van het seizoen wist te scoren. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar de eestvolgende kansen van Reeshof waren zeker zo goed. Keeper Boet van Gorp deed waarvoor hij was aangesteld.

Ook deze keer prima verzorgd veldspel van Hilvaria, zeker op het halfveld met uitblinkers Max van Raak, Robin van Gerven en tikkie takkie Dorus van Trier. Regelmatig kansen en kansjes, maar het tweede doelpunt bleef uit.

Wat leidde tot de wekelijkse wijze uitspraak van Tinus Beekmans:"Het is een hele oude voetbalwet dat als je met één doelpunt verschil niet weet te scoren, de tegenstander scoort". Als Tinus dat zegt, kun je er vergif op innemen dat de tegenstander scoort. Zo geschiedde, 1-1 in de 22e minuut.

Lang duurde dit niet, toen Sander Swaanen in de 27e minuut met een halve omhaal het advies van het publiek opvolgde: "Maak hem zelf dan maar, Sander". Snel gevolgd door een Tikkie takkie doelpunt van Dorus "Iniesta" van Trier. Ineens een voorsprong met 2 doelpunten verschil, waarna Boet van Gorp besloot om Reeshof weer in de wedstrijd te helpen door een medespeler zeer onzorgvuldig aan te spelen, 3-2. Met enkele minuten later de gelijkmaker van Reeshof, ook kansen voor Hilvaria waar niet uit gescoord werd. Net als afgelopen week met een 3 – 3 stand de rust in, komt niet echt vaak voor.

Daar waar vorige week de tegenstander na rust snel; wist te scoren, was die eer nu voor Hilvaria. Na enkele minuten werd een penalty afgedwongen. Dorus van Trier weet daar wel raad mee, 4-3. Daarna mocht Teun Maas Invallen voor Iván Liebregts, maar die kan beter op de bank oefenen voor zijn veter - strikdiploma. Even later viel Majid in voor Robin van Gerven.

Daarnaast een schitterend doelpunt van Sem Hendriks, dus 2 doelpunten verschil waarmee de wijze uitspraak van Tinus minder kracht kreeg. Totdat Boet te lang treuzelde met het opnieuw in het spel brengen van de bal. Dé kans voor Reeshof om hier van te profiteren. En jawel, 5-4 korfbalstand, de eindstand van vorige week met nog een klein half uur te spelen. Wederom billenknijpen?

Wederom billenknijpen tot de 77e minuut, toen weer een penalty afgedwongen werd. Herhaling van zetten, penalty killer Dorus achter de bal. Voorspong hersteld naar 2 doelpunten. De bilspieren mochten weer wat ontspannen worden. Je voelt en ziet dat de tegenstander er niet echt meer in gelooft, en met minder energie hun wedstrijd uitspelen. Al mocht Boet van Gorp enkele minuten voor tijd nog laten zien dat hij echt wel kan keepen.

Een doelpuntrijke overwinning was weer een feit. 10 doelpunten in 90 minuten, om de 9 minuten een score. Prettig en leuk voor het publiek, en als de winstpunten dan ook nog gepakt worden. Na 6 wedstrijden heeft het team de smaak te pakken, is nog geen enkele keer weggespeeld en volwaardig aanwezig in de hoofdklasse. Doelpunten scoren, dat zit wel snor, doelpunten tegen krijgen: dat is voor verbetering vatbaar.

Keeper Boet laat zien dat hij prima kan keepen, maar de spelhervattingen zouden met wat meer concentratie uitgevoerd moeten worden. Duidelijker voor ogen houden: ruimen als er geruimd moet worden. Medespelers alleen aanspelen als daar rust en ruimte voor is. Zonder loerende tegenstanders.

Hilvaria houdt tegen Nijnsel de punten in eigen hu...
Meisjes ME1 vechten zich knap terug uit geslagen p...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites