HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - NOAD 3 – 1

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - NOAD 3 – 1

Afgelopen zaterdag speelde de A1 een zeer belangrijke wedstrijd, een inhaalwedstrijd thuis tegen NOAD A1, de nummer 10 van de ranglijst. Voorafgaand aan deze wedstrijd had Hilvaria 4 punten achterstand op de tegenstander waardoor ze bij winst op 1 punt van deze tegenstander en een veilige positie konden komen. Een nederlaag daarentegen zou het verschil op 7 punten komen

Hilvaria kon weer beschikken over alle zieken van vorige week, Majid, Jur en aanvoerder Sem hadden de griep weer overleefd. Al had Jur al wel aangegeven nog niet helemaal fit te zijn. Alleen Menno zit nog in de ziekenboeg, waardoor Hilvaria met 14 spelers aan de wedstrijd kon beginnen. 

Hoofdcoach Erik was vandaag echter afwezig vanwege een gouden bruiloft van zijn ouders. Hierdoor hadden Frans, Johan, Jurgen en Tinus het ditmaal voor het zeggen.

Tijdens de warming up had Dorus al aangegeven toch nog aardig wat hinder te ondervinden aan zijn hamstring, overgehouden aan de wedstrijd van vorige week. Na enig overleg tussen speler en technische staf werd besloten om Dorus toch te laten starten.
Na een kwartier spelen gaf Dorus echter al aan dat hij te veel last had om verder te gaan, waardoor Hilvaria na een kwartier al genoodzaakt was om de 1e wissel door te voeren. Dit duurde echter wat langer dan gepland want invaller Teun Maas kwam er na zijn warming up opeens achter dat zijn shirt nog in de kleedkamer lag. Dit terwijl hem al was medegedeeld dat een snelle invalbeurt tot de mogelijkheden behoorde.....

Over het spel in de 1e helft kunnen we vrij kort zijn. Beide partijen hadden veel moeite om de bal rond te laten gaan. Waardoor er vooral veel strijd te zien te was. In de eerste 20 minuten hadden rechtsback Daan en controlerende verdedigers Robin van Gerven en Max wat moeite met de vele positiewisselingen van NOAD, maar dat leidde niet echt tot uitgespeelde kansen. Hilvaria stelde hier ook niet veel tegenover behalve in de laatste minuut van de 1e helft. Sem haalde de achterlijn en kreeg de bal bij de volledig vrijstaande Ivan die de bal voor het binnentikken had. Helaas schoof Ivan de bal met zijn rechterbeen voorlangs waar dit een gegarandeerde goal was geweest had hij zijn linkerbeen gebruikt. Ruststand dus hetzelfde als de beginstand 0-0.

In de rust werd door de technische staf nog eens benadrukt dat de mannen van Hilvaria scherp moesten blijven aangezien dit een wedstrijd was die op kleine momenten beslist zou gaan worden.

De 2e helft begon zoals de 1e helft was geeindigd, veel strijd en weinig goed voetbal. De technische staf van NOAD was daarnaast niet blij met de in onze ogen goed leidende scheidsrechter. Deze scheidsrechter was bij ons wel bekend na de eerder in het seizoen gestaakte wedstrijd Hilvaria 1 – Oisterwijk 1. Bij NOAD waren ze hier niet mee bekend, want na aanblijvende commentaar op de scheidsrechter werd de assistent coach van NOAD naar de tribune gestuurd. Hier was hij het niet mee eens, waardoor de scheidsrechter de assistent alsnog een rode kaart gaf. Dit had ook zijn uitwerking op de spelers van NOAD aangezien de rechtsback van NOAD na een sprintduel met Jesse het nodig vond om Jesse nog een tegen de reclameborden aan de duwen, een terecht rode kaart voor deze speler volgde dan ook. Je zou denken, nu gaat Hilvaria het initiatief pakken en de wedstrijd naar zich toe trekken. Niets was minder waar. Na een afgeslagen aanval van Hilvaria werd de spits van NOAD de diepte in gestuurd. Hij wist verdediger Sander makkelijk van zich af te schudden en gaf een perfecte voorzet op de linksbuiten die voor zijn man kwam en de bal binnenschoot. 0-1 achter in de 65e minuut. Maar wel tegen 10 man en nog 25 minuten te gaan dus nog alle kans om dit om te draaien, maar dan moest er wel uit een ander vaatje worden getapt. Dit was in de 1e 10 minuten na de goal nog niet echt te zien. Sterker nog het had zomaar 0-2 kunnen staan, maar gelukkig deed Boet waarvoor we hem opstellen, de bal uit het doel werken. Dit leek Hilvaria echt wakker te schudden want net daarna was het Teun die met een slim steekballetje Sem wist te vinden die vanaf rand 16 niet nadacht en de bal verwoestend in het dak van het doel schoot, 1-1. Max liet vervolgens het goede voorbeeld zien door de bal snel uit het doel te halen en op de middenstip te leggen, er moest namelijk gewonnen worden. Hilvaria leek nieuwe krachten te hebben gevonden en ging met nieuwe energie op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er ook, 10 minuten voor tijd. Teun ontving de bal in de 16 van NOAD, hield wat verdedigers van zich af en vond Robin van Gijsel die plotseling helemaal vrijstond en de bal binnenschoof. Eindelijk de zo gewenste voorsprong. Hilvaria liet het hier niet bij zitten en ging door voor de grotere voorsprong. 5 minuten later kwam deze er ook. Teun vond wederom Sem die 1 op 1 op de keeper kwam en niet faalde, 3-1. Dit zorgde ervoor voor wat rust op de bank van Hilvaria. Teun verzorgde de assist bij alle 3 de goals en had zijn middag nog mooier kunnen maken door ook te scoren. Maar een 1 op 1 in de laatste minuut was helaas niet aan hem besteed, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-1.

3 hele belangrijke punten voor de A1. Niet met mooi voetbal, maar wel met veel inzet. Door deze 3 punten is Hilvaria een plekje geklommen en staat het nu op 1 punt van de veilige 10e plaats, met ook nog eens een wedstrijd minder gevoetbald dan de concurrenten.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen Brabantia A1. Wij hopen weer op de vele steun van onze toeschouwers.

Foto's - Nick van Hees

Krachteloos Hilvaria verliest bij Nijnsel
Hilvaria pakt belangrijke punten tegen Hapert

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites