HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – EFC 3 - 2

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – EFC 3 - 2

Een blik op de stand voorafgaand aan de wedstrijd, leert dat Hilvaria A1 de aansluiting heeft gevonden bij de midddenmoot. Met 2 wedstrijden minder net boven de laatste 3 plaatsen, de plaatsen van de rechtstreekse degradatie of nacompetitie.

De 3 overwinningen in de laatste wedstrijden hebben daar sterk aan bijgedragen. Met het winnen van de inhaalwedstrijden zou een plekje aan de bovenkant van de middenmoot mogelijk kunnen zijn. Los van aanstaande kampioen Best Vooruit zijn de teams aan elkaar gewaagd. Ook Hilvaria is geen enkele keer weggespeeld of zo. 

De opstelling van vandaag lijkt weer vaste contouren aan te nemen. Je hoeft leider Erik niets te vertellen over het "changen van winning teams". Robin van Gerven heeft daarbij geprofiteerd van de blessure van Menno Schellekens, en heeft een plek in de basis weten te veroveren. De een zijn blessure is de ander plekje in de basis, zoals het gezegde luidt. De andere bankzitters zijn Daan van Asten, Iván Liebregts en Majid El Farougi. 

Desondanks een slap begin van de wedstrijd. Veel balverlies, rommelig spel, en bij toeval een doelpunt. Weer redelijk vroeg in de wedstrijd, in de 13e minuut speelde Max van Raak onder het motto "opgeruimd staat netjes" de bal erg diep, waarbij aanvoerder Sem de links back van EFC op snelheid en een beetje duwen wist te verschalken, zichzelf vervolgens vrij voor de keeper te zetten, en scoren. 1-0. 

Niet dat daarmee het rommelige spel verdween, dat bleef nog even gehandhaafd. Waar EFC redelijk dankbaar van wist te profiteren, en zich in de 22e minuut weer in de wedstrijd wist te spelen. In de Hilvaria verdediging was even sprake van vergaande desorganisatie, en binnenprikken een makkie. Dit bleef zo tot rust doorgaan met rommelig spel met veel balverlies, en een licht veldoverwicht voor EFC. Het "Boetje van vandaag" leverde nog een kans op voor EFC, verder bleef het grotendeels zonder gevaar. De Hilvaria verdediging was ook weer wat wakkerder. Beetje Red Bull in de thee zou niet verkeerd zijn. 

Na rust even wat pittiger spel dankzij de Red Bull. Nick van de Wal kwam in confrontatie met een EFC aanvaller, en keeper Boet wist de bal uit de doelmond te boksen, en nam tegelijk een tegenstander mee. Max van Raak op het middenveld was ook op dreef met weer een "opgeruimd staat netjes" diepte pass, die deze keer over de tegenstander van Robin van Gijsel viel. Ook die ineens voor de goal, en met en lobje wederom op voorsprong. 

Toch maar enkele minuutjes lol van deze voorsprong. Vlak over de middellijn gleed voorstopper Nick van de Wal uit, waarna een vrij doorgang ontstond voor EFC. Boet wist de aanval te stoppen, maar tegelijk ook een tegenstander te vellen. Net geen rode kaart, wel geel en een penalty tegen. Die werd onberispelijk ingeschoten, en jawel: weer gelijk. Uithuilen en opnieuw beginnen. 

Ondertussen was iván Liebrgets ingevallen voor Teun Maas, en ook Robin van Gerven wisselde voor Majid El Farougi. Ineens gebeurde dat waar voetbal voor uitgevonden is. Een schitterende aanval, beginnend met een dieptepass van Sem op Dorus van Trier, die voorzette op Iván Liebregts, die op de juiste plaats kon binnen tikken. Wederom op voorsprong, Met nog een kwartiertje te gaan. 

Zoals vaker in dit soort situaties: een tegenstander die steeds meer risico neemt met lange halen aanvallen. Een stand waarbij één goal beslissend kan zijn om OF de wedstrijd op slot te gooien, OF een gelijkmaker met puntenverlies. EFC sterk aandringend, Hilvaria de betere kansen maar zonder die af te werken. Lekker zenuwachtig langs de kant, want ieder moment kan die tegentreffer vallen. Minuten en seconden aftellen. 

Maar dan verschijnt die 90e minuut op het score bord. Nog wat blessuretijd overleven, maar met het affluiten van de goed leidende scheidsrechter bleven de punten in Beek. 

Een nette en terechte overwinning was daar. Heren, ga zo door en volgende week weer succes toegewenst tegen Wilhelmina Boys uit Best. Bij winst gaan jullie daar ook overheen.
Hilvaria hard onderuit tegen Wilhelmina Boys
Hilvaria D4 op stoom!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites