HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen A1: Oirschot Vooruit - Hilvaria 0-1

Hoofdklasse Avonturen A1: Oirschot Vooruit - Hilvaria 0-1

Na de belangrijke 3 punten in de doordeweekse wedstrijd tegen Brabantia, stond afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Oirschot Vooruit op het programma. Ondanks dat de A1 al 26 punten had gepakt deze competitie, was de handhaving in de hoofdklasse nog alles behalve zeker. 3 punten tegen Oirschot Vooruit zouden daarom wel lekker zijn om niet te veel druk in de laatste wedstrijd te hebben.

Hilvaria had nog wat recht te zetten tegen Oirschot want in de thuiswedstrijd werd een 2-1 voorsprong in de rust nog weggeven wat leidde tot een 2-3 nederlaag.

Bij Hilvaria was centrale verdediger Sander weer terug na een blessure. Dit kwam goed uit want zijn vervanger, Majid, moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan middels een blessure. Hiermee heeft Majid tegen Brabantia zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld want hij gaat vanaf deze week een tijdje stage lopen in Frankrijk.
Ook Daan was nog altijd geblesseerd, waardoor Menno en Robin van Gerven als wisselspeler begonnen.

Er is een periode in het seizoen geweest dat de A1 iedere wedstrijd binnen 5 minuten scoorde. Dit was ook vandaag weer eens het geval. In de 1e minuut zette Dorus met een heerlijke steekbal Teun vrij voor de keeper. Zijn inzet ging via de keeper tegen de lat, maar Ivan stond op de juiste plaats om de rebound binnen te tikken. Een echte spitsengoal en dat voor iemand die dit seizoen pas in de spits is gaan spelen. Dit was natuurlijk een heerlijke opening, maar Hilvaria was er natuurlijk nog lang niet. De wedstrijd duurde nog 89 minuten en de 0 was dit seizoen nog niet gehouden. Daarom ging Hilvaria door met het zoeken naar doelpunten. De kansen kregen ze daar ook wel voor (5 stuks welgeteld), maar zoals vaker dit seizoen stond het vizier niet op scherp. Slechts 0-1 bij rust en dat zorgde toch wel voor wat onnodige spanning in de rust. Want hoe vaak was dit al niet fout gegaan dit seizoen?

Zoals verwacht begon Oirschot de 2e helft feller, op zoek naar de gelijkmaker. Hilvaria werd ook wel wat teruggedrongen, maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden werden er weinig tot geen kansen weggegeven. En die keren dat de bal toch door de verdediging heen kwam stond Boet op de juiste plek. De verdediging stond als een huis. Of dit nu komt doordat Sander weer terug was, gaan we nooit weten. Hilvaria kreeg in ook nog 2 of 3 goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Maar ook deze werden helaas niet benut. Het was dus weer billenknijpen op de bank. Maar na 95 minuten was daar het verlossende laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Een 0-1 overwinning in Oirschot! Boet voor de 1e keer dit seizoen de 0 en 3 hele belangrijke punten erbij.

Na afloop van de overige wedstrijden in de competitie bleek dat de A1 nu nog 1 punt nodig heeft voor definitieve handhaving in de hoofdklasse. Dit punt (uitgangspunt is natuurlijk 3 punten) kan komende zaterdag worden behaald wanneer SBC op bezoek komt. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Kom daarom allemaal nog 1 keer de A1 aanmoedigen om de laatste thuiswedstrijd in een overwinning om te zetten. De wedstrijd begint zoals altijd om 14:45.

Hilvaria E2 kampioen
Hilvaria C1 recht de rug

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites