HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hoofdklasse Avonturen A1: SBC - Hilvaria 3-3

Hoofdklasse Avonturen A1: SBC - Hilvaria 3-3

​In een enerverende wedstrijd kwam de A1 niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter SBC.

De tegenstander van vandaag was SBC uit Son en Breugel. Die nog weinig punten vergaard hadden, maar wel op een schitterend complex zijn gehuisvest. Al staat dat los van elkaar. 

De goede gewoonte van snel scoren was weer opgepikt. Deze keer door Dorus van Trier, al ging een en ander gepaard met een lichte dwaling van de scheidsrechter. Half fluiten voor een SBC overtreding, toch door laten spelen, en vervolgens het doelpunt goedkeuren. Desondanks was het na 22 minuten weer gelijk, toen Jur de Brouwer zijn man plots uit de rug weg liet lopen, welke vervolgens beheerst wist te scoren. 

Het verdere spel was weer in balans. Veel middenveld spel, aan beide zijden weinig tot geen kansen, slechts enkele kansjes. Als zodanig dachten we rustig met een gelijke stand naar de rust te kunnen gaan, zij het dat de Hilvaria verdediging zich in de luren liet leggen door de SBC spit. Ondanks de mandekking van Nick van de Wal, had de spits toch in de gaten dat keeper Boet te ver voor zijn goal stond, en wist uit een onmogelijke hoek te scoren met een schitterende lob. De 2-1 ruststand was een feit. 

In de rust werd spits Iván Libregts gewisseld voor Teun Maas. Het spelbeeld van voor de rust zette zich in eerste het eerste kwartier van de tweede helft voort. Veel middenveldspel, weinig kansjes. De enkele kansjes waren dan voor Sem Hendriks en Dorus van Trier, die beiden zonder resultaat het SBC doel onder de loep namen. 

Dat veranderende in de 68e minuut, toen de SBC spits een open kan kreeg. Voor het intikken, maar hij wist de bal toch nog tegen de lat te planten, waar iedereen de 3-1 nekslag al telde. Leider Eric Catsberg greep nog een keer in, en wisselde Menno Schellekens voor Majid El Farougi. Niet dat het aan deze wissel lag, maar enkele minuten later viel volledig onverwacht de 2-2. Een dikke 20 meter van de SBC goal, kreeg Robin van Gijsel voor de verandering eens een geniale inval, haalde verwoestend uit en de bal vet in de linker bovenhoek, onbereikbaar voor de verraste SBC goalie. 

Een minuutje later had de alweer een achterstand kunnen zijn, maar ook SBC weet kansjes te missen. Een klein kwartiertje voor het eindsignaal was daar de tweede voorsprong van de dag, toen Max van Raak een verdedigingsfout van SBC slim afwerkte. 2-3. 

Wat reden was om de derde wissel van de dag toe te passen. Sander Swaanen gewisseld voor de man met de meest opvallende voetbalschoenen van heel Hilvarenbeek en omstreken. Daan van Asten op knalroze schoenen. Het volledige publiek moest de zonnebril op om dat beeld te kunnen weerstaan. 

Of het aan die roze schoenen ligt of niet (waarschijnlijk niet), SBC zette toch nog aan voor het slotoffensief. Wat enkele minuten voor het eindsignaal resultaat opleverde. Uit een onoverzichtelijke aanval werd de gelijkmakende 3-3 alsnog op het scorebord gezet. 

Eindresultaat: weer een puntje, volwaardig tegenstand geboden, zeker niet weggespeeld. Al met al een terechte uitslag. 

De wekelijkse wijze uitspraak van Tinus Beekman was daarbij alweer een weekje oud, toen Tinus pas in de rust bij de wedstrijd van vorige week arriveerde. "Ze zeggen altijd wat doet die Tinus nou bij de A1. Nou, als ik er niet ben dan komen ze er wel achter". Op een of andere manier klinkt deze toch minder wijs als anders.

Hilvaria komt net te kort tegen koploper Oirschot ...
Hilvaria ME1 wint wederom met grote cijfers, nu te...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites