HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Brabantia

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Brabantia

Vandaag opnieuw tegen het Eindhovense Brabantia. Na de beschamende vertoning van vorige week had Hilvaria iets recht te zetten. Het begin van de wedstrijd was stukken beter dan een week geleden.

​Er werd strijd geleverd en bijvoorbeeld de razendsnelle nummer 11 van Brabantia werd vanmiddag wel op de juiste manier verdedigd zodat deze jongeman geen 3 goals binnen een kwartier in het netje had liggen. Na een kwartier zet Hilvaria een prima aanval over een paar schijven op, waarbij Dorus aan het staat en netjes de 1 – 0 binnen schiet. Hierna neemt Brabantia het initiatief en zet Hilvaria vast op eigen helft, waardoor Hilvaria moeite heeft de bal in de ploeg te houden. Soms weet Hilvaria zich goed onder de druk uit te voetballen en dit leidt op het half uur tot een prima kans die met de nodige moeite door de keeper van Brabantia met de voet gekeerd wordt. Brabantia heeft wel een veldoverwicht maar heeft weinig tot geen echte kansen. 

Ook het 1e kwartier van de 2e helft is Brabantia de bovenliggende ploeg. Hilvaria blijft kei hard werken en geeft eigenlijk niets weg. Rond het uur schakelt Hilvaria uitstekend om en de bal belandt bij Tijn die goed doorzet en het strafschopgebied in gaat en daar hard onderuit gehaald wordt. Einde wedstrijd voor Tijn. De penalty die volgt wordt door Dorus onhoudbaar binnen geschoten: 2 – 0. Hierna blijft Brabantia drukken en kraakt Hilvaria regelmatig maar breekt het niet. Soms komt Hilvaria er nog wel uit, maar wel steeds moeilijker. Een kwartier voor tijd wordt er een lange bal op spits Ivàn gespeeld, hij gaat alleen op de keeper af en schiet tegen de keeper. De rebound kan hij niet verzilveren omdat hij van achter wordt neer geschopt. Opnieuw een penalty. Dorus neemt ook deze, maar schiet hij deze keer niet raak maar ruim over. Het wedstrijdbeeld verandert hierna niet echt. Brabantia gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Tussendoor schiet Michiel nog een bal op paal, maar door een foutje achterin kan een speler van Brabantia in de 88e minuut makkelijk scoren en komt de 2 -1 op het scorebord te staan. Brabantia heeft nu het gevoel dat er misschien nog wel een gelijk spel in zit en volgen er nog een 5-tal zenuwslopende minuten waarin Brabantia nog een prima kans heeft, maar deze niet benut en staat na het laatste eindsignaal 2 – 1 op het scorebord. 

Het blijkt maar weer dat in de Hoofdklasse H alle teams van elkaar kunnen winnen en verliezen. Nu volgt een lange winterstop waarna Hilvaria op 11 februari 2017 weer voor een competitiewedstrijd mag aantreden. Alle spelers en begeleiders wensen iedereen hele prettige dagen en goed uiteinde en wellicht zien we elkaar bij het Kerstzaalvoetbaltoernooi of de Nieuwjaarsreceptie. 

Hilvaria JO15-1 bij laatste 16 in bekertoernooi
Opbrengst Grote Clubactie 2016

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites