HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvariaan Teun van Pelt promoveert als scheidsrechter naar 3e klasse standaard

Scheidsrechter-Teun-van-Pelt.2-

De 18 jarige jeugdscheidsrechter van Hilvaria heeft na 1 seizoen wedstrijden begeleiden als scheidsrechter in de 5e klasse voor 1ste elftallen vanuit de KNVB promotie mogen maken naar de 3e klasse KNVB.

Teun is zijn scheidsrechtersloopbaan begonnen bij Hilvaria. Hier heeft hij ook de fijne kneepjes van het vak geleerd. Dit ging onder goede begeleiding van de scheidsrechtersbegeleiders en in de altijd veilige sfeer op het Hilvaria terrein. Verder ging hij al op 15 jarige leeftijdseniorenwedstrijden fluiten. Teun wilde graag zelf blijven voetballen bij Hilvaria waardoor hij zelf steeds minder tijd had om op zaterdag de jeugdwedstrijden te fluiten. Ondertussen had hij de scheidsrechtersbijeenkomsten bij Hilvaria bezocht en de jeugdscheidsrechtercursus bij de KNVB afgerond. Zo is hij ook met alle scheidsrechters van Hilvaria en scheidsrechters uit de regio naar een scheidsrechteravondbij RKDSV in Diessen geweest waar de Eredivisie scheidsrechter Ed Jansseneen presentatie over het scheidsrechtersvak en de spelregels hield.

De scheidsrechterscommissie bij Hilvaria zag al snel dat Teun aan een iets grotere uitdaging toe was. In goed overleg hebben ze samen besloten om hem, samen met Jirry Wilmes,vanuit Hilvaria de scheidsrechteropleiding III (SOIII) bij de KNVB aan te bieden.Hier kon Teun op 16 jarige leeftijd met het serieuze werk aan de slag. Zijn stagewedstrijden verliepen goed en voor zijn laatste stagewedstrijd mocht hij DEES 1 – Terlo 1 begeleiden.Hierna ging het snel en heeft Teun al wedstrijden van de 1ste elftallen zoals Reusel Sport, Hapert, Gloria UC, SVG, Berkdijk, Oisterwijk, FC Drunen, SVSOS, Tuldania, Hulsel enz. mogen fluiten. Hij komt natuurlijk ook in de bestuurskamers van verschillende verenigingen en moet zich dan als een soort ambassadeur van de KNVB opstellen. Vriendelijk en neutraal blijven dus. Je moet ook een behoorlijke conditie hebben. Buiten het voetballen in de JO19-1 bij Hilvaria traint hij daarom dus ook soms met de scheidsrechters vanuit Tilburg en omgeving.

En nu dus, na 1 seizoen KNVB wedstrijden begeleiden, de volgende uitdaging in de 3e klasse KNVB waar Teun naar uit kijkt. Ondertussen is hij geselecteerd binnen het scheidsrechterskorps van de afdeling KNVB Zuid I, voor het ambitieprogramma scheidsrechters (APS).Feedback ontvangen van ervaren mensen is altijd erg prettig. Dit was al zeker zo bij de begeleiders die hij had bij Hilvaria. Hij heeft met het begeleiden van wedstrijden controle leren uitoefenen tijdens een wedstrijd en heeft het nemen van beslissingen in een split second steeds beter ontwikkeld. Hierdoor kan iedereen een sportieve en fijne voetbalmiddag beleven met wederzijds respect naar elkaar toe. Voetbal blijft een heel leuke sport die voor heel veel mensen plezier geeft, zegt Teun. Hij wil alle jeugdleden daarom aanmoedigen een keer te gaan fluiten, gewoon een keer proberen en kijken of het iets voor je is. Je wordt goed begeleid, plezier staat voorop maar je leert er ook nog veel. Als je het erg leuk vindt, kun je op kosten van Hilvaria verschillende cursussen doen.

Ook het fluiten van wedstrijdjes op bijvoorbeeld het Toon de Bruijn jeugdtoernooi bij Hilvaria zijn erg leuk om te doen.

Wil je ook scheidsrechter worden bij Hilvaria, meld je dan aan bij de scheidsrechterscommissie van Hilvaria. Dat kan door een mail te sturen naar markendiny@yahoo.com.

Hilvaria JO19-1 koopt niets voor complimenten tege...
JO11-2: een bijzondere wedstrijd

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites