HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria - Woenselse Boys 3-1

Hilvaria - Woenselse Boys 3-1

​Na een snelle voorsprong nam Woenselse Boys nog wel het initiatief, maar Hilvaria bleek in de omschakelijn dodelijk en won uiteindelijk met 3-1

​Na amper een minuut voetballen ontsnapte Joerie van Rijswijk aan de rechterkant aan zijn verdedigers. Ook de doelman werd omspeelt en de bal verdween in het lege doel. Dit betekende dat de bezoekers meteen veerkracht moesten tonen, maar verder dan het krijgen van het initiatief en een kans uit en lastige hoek kwam de ploeg niet. Hilvaria liet zich in de momenten dat het balbezit had vaker voor het doel zien en bleek dodelijk in de omschakeling. Nadat Joerie van Rijswijk al eens eerder alleen voor de doelman verscheen, was het de tweede keer wel raak uit een nieuwe één op één situatie met de doelman. Joerie tekende zijn tweede van de middag aan verdubbelde zo na 22 minuten de voorsprong. In het vervolg van de eerste helft leek de wedstrijd in balans en werd er niet meer gescoord. 

Hilvaria startte de tweede helft nog aardig. Het nam het initiatief terug en probeerde naar voren te voetballen. De beste mogelijkheid was echter voor de bezoekers. Een afstandsschot spatte uiteen op de kruising. In de 53e minuut leek Woensel de nekslag te krijgen toen men met 10 man kwam te staan. Echter ging Hilvaria steeds slechter spelen en nam Woensel het initiatief over. In de 56e minuut viel dan ook de aansluitingstreffer uit een strafschop. De bekenaren kregen echter steeds meer ruimte in de omschakeling, maar gingen daar erg slordig mee om. Ondanks de man minder op het veld kon woensel betrekkelijk eenvoudig de vrije man weten te vinden, waardoor Hilvaria slechts sporadisch gevaarlijk wist te worden. Toch moest Woensel steeds meer risico gaan nemen en wist Hilvaria dan uiteindelijk toch de 3-1 aan te tekenen. Harm aan het Rot rondde in de 80e minuut na een goede actie op links beheerst af in de rechter benedenhoek. Twee minuten laten kreeg de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de strafschop werd jammerlijk gemist. De gegeven strafschop betekende echter een tweede rode kaart na twee keer geel voor de bezoekers. Ook tegen 9 man bleef hilvaria zeer slordig tot aan de laatste minuten, toen het eindelijk de rust bewaarde en de vrije man wist te vinden. 

Al met al een belangrijke overwinning voor Hilvaria, waarmee het momenteel de 6e plaats bezet. Door de vele afgelastingen in de afgelopen winter kan er in de stand nog het een en ander veranderen, omdat er nog een hoop inhaalwedstrijden te spelen zijn. Komende week een regulier programma, waarbij Hilvaria op bezoek gaat bij de huidige koploper Wilhelmina Boys. Thuis wisten de bekenaren deze ploeg nog knap op 3-3 te houden, kunnen ze in de uitwedstrijd wederom voor een kleine stunt zorgen?

Foto's - Nick van Hees
Verslag Woensel - Amateurvoetbaleindhoven.nl

Hoofdklasse Avonturen A1: Zwaluw VFC - Hilvaria 1 ...
Hilvaria ME1 pakt ook 3 punten tegen WSC ME2.

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites