HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria wint ondanks slechte eerste helft bij Rood Wit

silhouette_team

Op bezoek bij het puntloze Rood Wit Veldhoven heeft Hilvaria zichzelf een goede dienst bewezen. Ondanks een slechte eerste helft stapte de ploeg van Henri vd Braak met een zege van het veld.

Dat de thuisploeg uit Veldhoven voorafgaand aan dit duel nog zonder punten was, was gedurende het eerste bedrijf niet te zien. Hilvaria kreeg geen grip om de opbouw te verstoren en kwam vaak een stap te laat. Rood Wit kreeg in het eerste half uur 2 goede kansen maar Hilvaria had deze middag het geluk dat deze niet benut werden. Er lagen wel degelijk ruimtes voor Hilvaria, maar verkeerde keuzes en slordige passes zorgden voor een (met name in balbezit) zeer matige wedstrijd. De gasten uit Hilvarenbeek mochten dan ook niet klagen dat ze met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten.

Met een andere veldbezetting kwam Hilvaria in de tweede helft een stuk beter voor de dag. Dat Greg van Gestel na een uur spelen de 0-1 op het scorebord bracht, droeg daar zeker aan bij. De middenvelder kopte raak uit een indraaiende hoekschop. Rood Wit moest vanaf dat moment meer risico gaan nemen en daar werd het spel niet beter van. Hilvaria kreeg steeds meer ruimte om de wedstrijd te beslissen, maar dat zou tot de 85ste duren. De ingevallen Floris Kramers draaide zich knap vrij in het strafschopgebied en rondde vervolgens beheerst af, 0-2. In de laatste minuten gaven de Bekenaren niets meer weg en hield doelman Sjors v Laarhoven voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon.

Een belangrijke overwinning voor Hilvaria, dat met 9 punten de middenmoot in het zicht houdt. Aanstaand weekend is er geen competitieprogramma, waarna Hilvaria op 24 november thuis aan zal treden tegen EFC. 

Fotoverslag: https://www.irista.com/gallery/uv2my1yfjei8

Hilvaria JO19-1 doet zichzelf te kort
Hilvaria JO19-1 teveel spelers niet (top)fit

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites