HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria wint lastige uitwedstrijd van Dommelen

Hilvaria wint lastige uitwedstrijd van Dommelen

Op een druilerige herfstmiddag wist Hilvaria op het kunstgrasveld van Dommelen met 3-1 te winnen.

De openingsfase was duidelijk voor Hilvaria. De opbouw werd vroeg verstoord en dat leidde al snel tot een mogelijkheid voor Joerie van Rijswijk. Hij onderschepte een breed gespeelde bal en kon alleen op de doelman af. De doelman werd omspeeld, maar bracht Joerie licht uit balans waardoor de meegelopen verdediger de bal alsnog tot corner kon verwerken. Toch leverde de geleverde arbeid in de eerste 20 minuten een 2-0 voorsprong op voor de gasten uit Hilvarenbeek. Dezelfde Joerie van Rijswijk nam beide treffers voor zijn rekening. In beide gevallen werd een slordigheid in de defensie van de thuisploeg afgestraft. De bekenaren hadden hierna wat tijd nodig om op adem te komen en zakte wat verder terug om zo het speelveld klein te houden. Dommelen kwam hierdoor wat beter in de wedstrijd en kwamen er ook kansen voor de thuisploeg. Een redding van de doelman op een schot uit een moeilijke hoek voorkwam in eerste instantie de aansluitingstreffer. Even later kon en dwarrelbal in tweede instantie door doelman van Hilvaria verwerkt worden tot hoekschop. De kopbal uit deze hoekschop belandde op de binnenkant van de paal en dat zorgde voor de thuisploeg nog niet gewenste treffer. Intussen bleef Hilvaria gevaarlijk in de omschakeling, maar een scherpe grensrechter en wat slordigheid in de passing voorkwam een grotere voorsprong voor de bekenaren. Even later kwam viel de aansluitingstreffer er dan toch nadat Hilvaria de bal verloor op het middenveld. Een snelle lage voorzet vanaf de rechterkant kon bij de tweede paal worden binnen gelopen. Even later nog net voor rust kregen de gastheren nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Een hoekschop kon bij de tweede paal geheel vrijstaand worden ingeschoten. De harde knal kon echter met een reflex door de doelman worden gekeerd waardoor het beekse elftal kon gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

In de rust wisselde Hilvaria de lichtgeblesseerde Niels Timmermans voor A-junior Dorus van Trier en leek Hilvaria weer op adem te zijn gekomen, want het begon weer met vroeg druk zetten en maakte het dommelen lastig om een aanval op te bouwen. Echter stond men bij Dommelen in de tweede helft ook beter in de verdediging, waardoor grote kansen uitbleven en slechts een aantal gevaarlijke situaties ontstonden voor het doel van de thuisploeg. Naarmate de tweede helft vorderde wist ook Dommelen weer wat kansjes te creëren, maar deze keer hoefde de doelman van Hilvaria niet handelend op te treden. De thuisploeg maakte het zichzelf echter erg moeilijk toen de spits zijn tweede gele kaart kreeg voor een domme overtreding aan de zijlijn nog op de helft van Hilvaria. Met 10 man nam Dommelen steeds meer risico en dit gaf natuurlijk ruimte voor Hilvaria. De thuisploeg drong wel aan, maar de beste mogelijkheden waren duidelijk voor de gasten uit Hilvarenbeek die de wedstrijd al hadden kunnen beslissen. Het duurde echter tot in de extra tijd voordat de 1-3 op het scorebord kwam. Joerie van Rijswijk voltooide zijn hattrick met een mooi schot van zo'n 20 meter dat via de onderkant van de lat achter de doelman van Dommelen verdween. De bekenaren konden opgelucht ademhalen en zo'n 2 minuten later floot de goed leidende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Volgende week een beker-/inhaalronde waarin Hilvaria niet in actie komt. De week erna op zondag 29 november komt hekkensluiter Oisterwijk op bezoek in Hilvarenbeek. Om de aansluiting te behouden met de top mag Hilvaria in deze wedstrijd geen fout maken en moeten de 3 punten in eigen huis gehouden worden.

Foto's -  Trompettercup (Jurgen van Hoof)
Wedstrijderslag Dommelen - Amateurvoetbal Eindhoven

7 geslaagden bij Cursus Pupillen Trainer
Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - WODAN 2 - 4

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites