HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria wint eenvoudig in Eindhoven

IMG_8298

​Op sportpark de Herdgang werden de amateurs van PSV met 0-6 verslagen.

​Hilvaria startte sterk aan de wedstrijd en had na 1 minuut spelen al op voorsprong kunnen staan. Daan van de Wiel kon op aangeven van Joost van Doormaal geheel vrijstaand in koppen, maar de bal kwam niet op doel. De bekenaren lieten de grip op de wedstrijd in de eerste helft geen moment los, maar was slordig in de laatste fase van de aanval. Kansen waren er genoeg, maar de trekker werd niet of niet voldoende overgehaald. In de 25e minuut was het wel raak toen Joerie van Rijswijk slim wegdraaide van zijn tegenstander en alleen op doel af ging. Hij behield echter het overzicht en speelde de bal breed op Coen van Oirschot die de bal in het lege doel schoof. Zo'n 10 minuten later verdubbelde Daan van de Wiel de scoren. Een goede pass van achteruit van Max de kort zorgde ervoor dat Daan alleen op het doel af kon. Daan wachtte nog even om te zien of er afspeel mogelijkheden kwamen, maar haalde vervolgens verwoestend uit. De bal belandde via de onderkant van de lat in het doel. Kort hierna kreeg PSV de enige echte grote kans voor rust. De eindhovenaren braken door aan de rechterkant en de bal werd terug gelegd ter hoogte van de penalty stip. Het schot was echter niet zuiver genoeg en via de voet van de doelman verdween de bal naast het doel.

Kort na rust gooide Hilvaria het duel helemaal op slot door een doelpunt van Joerie van Rijswijk. Coen van Oirschot werd knap vrijgespeeld door een goede pass van Sem Hendriks. Coen zette met zijn lage voorzet vervolgens Joerie vrij voor doel en deze schoot feilloos binnen. Het niveau van de wedstrijd daalde na een uur spelen flink en er ontstonden daardoor aan beide kanten nog een aantal goede mogelijkheden. Het waren de hilvarianen die nog drie keer wisten te scoren en uiteindelijk hun doel schoon wisten te houden. De 4-0 kwam op naam van Daan van de Wiel die zijn tweede van de middag maakte door een voorzet van Koen Wijten in de lange hoek binnen te koppen. De 5-0 en 6-0 waren voor goaltjesdief Joerie van Rijswijk, waarbij de 5-0 de fraaiste was. Sander Swaanen was aan de rechterkant opgestoomd en leverde een strakke lage voorzet af die door Joerie achter het standbeen langs in het doel werd gewerkt. Bij de 6-0 verraste Joerie de doelman van PSV door een verdekt schot vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied in de korte hoek. 

Hilvaria is met deze vierde overwinning het seizoen uitstekend begonnen, maar krijgt volgende week alweer de volgende serieuze krachtmeting op bezoek bij Valkenswaard.

Foto's: Agnes Aarden

Hilvaria VR1 wint met speels gemak van RWB VR1
Hilvaria JO19-1 komt met de schrik vrij

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites