HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria wint doelpuntenfestijn van vv Bavel

Hilvaria wint doelpuntenfestijn van vv Bavel

​ Een belangrijke 4-3 overwinning voor Hilvaria dat alle punten kan gebruiken in de strijd om handhaving in de 3e klasse.

Binnen 5 minuten stond Hilvaria op 2-0 door doelpunten van Sem Hendriks en Joerie van Rijswijk. Een ongekende weelde voor Hilvaria dat dit seizoen zo moeizaam draait, maar ook deze middag zou blijken dat de drie punten niet zomaar in Hilvarenbeek zouden blijven. Mede doordat de bekenaren nog een aantal goede mogelijkheden liet liggen om de voorsprong uit te breiden naar 3 of 4-0. Tegen het einde van de eerste helft werden de bezoekers uit Bavel steeds gevaarlijker. Niet met goed voetbal, want Bavel hanteerde veel de lange bal richting de fysiek sterke voorhoede, maar men trok een andere trukendoos open. Zo werd de scheidsrechter bespeeld om de tegenstanders een gele of zelfs rode kaart aan te smeren of op die manier een penalty te forceren. Het hielp Bavel echter nog niet, want eerst werd er een goal volledig terecht afgekeurd wegens een overtreding en later (waarbij meer getwijfeld werd) eentje voor buitenspel. Toch wisten de bezoekers de aansluitingstreffer te forceren waardoor men ging rusten met een 2-1 tussenstand.

Na rust leek de wedstrijd wat meer in balans. Er werd niet echt goed gevoetbald, want Bavel zocht steeds snel de lange bal maar spannend was het zeker. Een aantal rare beslissingen van de scheidsrechter maakte het er deze middag niet beter op. Dankzij een benutte penalty kwam Bavel na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. Hierna was het weer de beurt aan Hilvaria dat rond de 65e en 70e minuut toesloeg door doelpunten van Joerie van Rijswijk en Nick Spitters. De aansluitingstreffer liet echter niet lang op zich wachten waardoor de laatste 20 minuten nog zeer spannend bleven. Zoals de gehele wedstrijd wist Bavel alleen echt gevaarlijk te worden uit standaard situaties en hoge ballen voor het doel. De verdediging hield zich echter ter nauwer nood staande, in de laatste minuut van de extra tijd kon een kopbal van Bavel nog maar net gekeerd worden door de doelman, waardoor de 4-3 eindstand op het scorebord stond.

Belangrijke punten voor Hilvaria dat hiermee op de veilige 10 plaats staat die nodig is om zich te handhaven in de derde klasse. De verschillen bij de onderste 6 ploegen zijn echter klein dus het wordt nog een spannend seizoen. Echter met de getoonde inzet en mentaliteit van deze zondag kan men met alle vertrouwen de laatste 9 wedstrijden tegemoet.

Na de carnaval speelt Hilvaria thuis de inhaalwedstrijd tegen het hoog geklasseerde Beek Vooruit. De bekenaren zullen alles op alles zetten om die ploeg te verrassen en de punten in eigen huis te houden! Het kan daarbij de steun van de supporters wederom goed gebruiken!

Sem Hendriks speler van de week bij Trompettercup
Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Dommelen - Hilvaria

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites