HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria VR1 wint uit bij RWB

Dames-1

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen de dames van RWB op het programma. Om 10:00 uur floot de scheidsrechter voor het eerst.

Of het aan de regen lag, zullen we nooit weten, maar in het begin was het nogal zoeken naar elkaar. RWB had een goede tactiek en Hilvaria had moeite met zoeken naar de juiste tegenstander. Gelukkig pakte Hilvaria dat snel op, want er waren kansen in overvloed. Megan had de 0-1 op haar schoen, maar wist de keepster niet te omzeilen. Ook met goede corners van Marlou wist Hilvaria het net niet te vinden. Gelukkig is er altijd Michelle aan de rechterkant die de bal hard bij de tweede paal bezorgde en was het voor Marlou makkelijk binnen tikken. 0-1 en dat leek het ijs te breken voor Hilvaria, want dat was de betere ploeg. Maar RWB zette letterlijk haar schouders eronder en wist met stevige duels terug te komen in de wedstrijd. Hilvaria wist door hard te werken en goed samenspel de bal bij Megan te krijgen die op de keeper afging, maar Carmen gaf de bal het laatste tikje, 0-2. RWB zakte in en Hilvaria was beter, benutte alleen haar kansen niet. Het was tijd om te gaan warmen met een kopje thee en de rust.

Na de rust was Hilvaria aan de betere hand en had wederom de beste kansen. Ondanks dat, wist RWB vele duels te winnen op het hele veld door er stevig in te gaan. Zo werd er aan Doreen een schop uit gedeeld en werd het geen leuke wedstrijd, zeker niet voor Michelle. Ze kwam er telkens doorheen en mocht dan ook vaak het kunstgras opzoeken door meerdere overtredingen waar de scheids, tot groot ongenoegen van heel Hilvaria, geen kaarten trok. Desondanks bleef Hilvaria voetballen en dat leverde (grote)kansen op. Michelle had met een sterke individuele actie aan de linkerkant gescoord, via de hak van een RWB speelster. 0-3. Megan zorgde voor een 0-4, met een prachtig schot van zo'n 20 meter. Marlou had kans om nog een doelpuntje mee te pikken, maar haar vrije trap werd uit de kruising getikt door de keepster. De 0-5 werd 2x gescoord door Fleur. De eerste keer was het Megan die al vallend door een overtreding de bal bij Fleur kreeg en makkelijk kon binnen schieten. Helaas voor Fleur had de scheidsrechter besloten een penalty te geven door de overtreding op Megan, dus mocht Fleur het van 11 meter nog een keer proberen. Ze schoot de bal in de hoek en zo eindigde de wedstrijd in 0-5.

Achterin kwam RWB er niet doorheen; Sanne, Lisa, Lynn en Macy hielden sterk stand tegen de spitsen. En Tess had weer eens de 0 gehouden.

Een hele harde wedstrijd, maar wel weer 3 punten. Komende zondag staat de wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie op het programma. Om 12:15 uur komen de dames van Riel op bezoek. Mochten wij winnen, staan we nog maar 2 punten achter.

Hilvaria 9 zoekt versterking!
Complete off-day Hilvaria JO19-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites