HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria VR1 wint eerste competitie wedstrijd

Dames-1-verslag

Op de misschien wel laatste zonovergoten wedstrijddag van het jaar moesten de Hilvarinnen aantreden tegen VV Nederwetten (Een kerkdorp van de gemeente Nuenen).

Frappant voor aanvang van deze wedstrijd dat onze 3 potentiele keepsters door blessures en corona testen niet onder de lat konden staan. Hierdoor was het Sophie Pulskens die vanuit Hilvaria Vr2 ons doel moest verdedigen. Ver vanaf het doel verdedigen, niet terugspelen, geen corners weggeven was het devies voor onze verdediging om Sophie zo min mogelijk in de problemen te brengen.

Deze wedstrijd had nooit een probleem voor onze Hilvarinnen mogen zijn. Al snel bleek dat met afstand de beste speelster van Nederwetten in het doel stond. Mooi combinatiespel dat uitmondde in fraaie opgelegde kansen, werden door de zeer sterk spelende sluitpost van Nederwetten uit het doel geranseld. Door zeer sterk doorgaan van Megan maakte zij bijna 2 identieke doelpunten waardoor we met een zeer verdiende voorsprong van 2-0 gingen rusten.

Na rust was het maar een ploeg die de lakens uitdeelde en waren het onze voorwaartsen die de mooiste kansen om zeep hielpen. Tegen alle verhouding kreeg Nederwetten een terechte penalty die onberispelijk ingeschoten werd. Plots was het verschil nog maar een. Ook had de voortreffelijke keepster van de tegenpartij een rode kaart moeten krijgen voor opzettelijk hands buiten het strafschopgebied maar dit ontging de verder goed leidende scheids. Hilvaria werd de laatste 10 minuten moe en de tegenstander rook bloed. Na nog een paar hachelijke momenten voor onze goal en wederom een paar open kansen van onze voeten die niet benut werden was het na 90 minuten gedaan en zaten de eerste 3 punten in de tas. Een zeer terechte overwinning die veel hoger had kunnen en moeten uitvallen den deze magere uitslag.

Schitterende goals helpen Hilvaria 8 voorbij Reuse...
Jeugdig Hilvaria verslaat titelkandidaat Valkenswa...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites