HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria verslaat Valkenswaard in doelpuntrijk duel

2014_voetbal_5_83B82C3915A00FCCC1257D07005E2756_3

​Liefst 11 doelpunten vielen er te noteren in Valkenswaard! Hilvaria won uiteindelijk met 5-6. 

​Al na 3 minuten spelen opende Hilvaria de score door een doelpunt van Joerie van Rijswijk. Joerie onderschepte met zijn snelheid een terugspeelbal op de doelman van Valkenswaard. Uit een moeilijke hoek schoof hij de bal in het lege doel. In de 10 minuten hierna waren er voldoende kansen voor Hilvaria om de voorsprong te vergroten, maar in plaats van 2-0 werd het 1-1. Een glijpartij van de ongelukkige doelman zorgde ervoor dat een klutsbal in het doel verdween. Hilvaria bleef hierna de bovenliggende partij en kreeg hierna nog voldoende kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Mede doordat de scheidsrechter geen penalty wilde toekennen aan Hilvaria nadat Coen van Oirschot in het zestienmetergebied werd neergehaald. Ook nu viel het doelpunt aan de andere kant. In de 25e minuut werd een lange bal van de rechtsback door de ene spits klaargelegd voor de andere. Één aanname en een knap schot in de verre hoek en de thuisploeg had tegen de verhouding in een voorsprong te pakken. De bekenaren hadden tot de 35e nodig om dit te verwerken, maar Joerie van Rijswijk kwam met een onvervalste hattrick en zorgde in zijn eentje voor een 4-2 voorsprong voor Hilvaria. De 3-2 was van grote schoonheid. Joerie kapte vanaf links naar binnen en schoot de bal met rechts hard in de linker kruising. Ook de 4-2 mocht er zijn. Een goede pass van Greg van Gestel werd door Joerie op waarde geschat. Joerie was veel eerder bij de bal dan de doelman die hierdoor op het verkeerde been stond. Joerie nam de bal in eens en verschalke hiermee de doelpunt. Alle drie de doelpunten vielen binnen 5 minuten. Hierna speelde Hilvaria de laatste paar minuten van de eerste helft rustig uit.

De tweede helft leek zich in eerste instantie niet zo spectaculair te ontwikkelen dan de eerste helft. Hilvaria controleerde de wedstrijd, maar kwam iets minder makkelijk tot grote kansen. Toch vielen er wel één of twee te noteren, maar deze waren helaas niet aan Hilvaria besteed. In de 73e minuut kopte Daan van de Wiel tegendraads met een boog over de doelman alsnog de 2-5 binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Hilvaria ondanks een waarschuwing die eindigde met een bal op de lat die uiteindelijk in de handen van de doelman belandde. Valkenswaard nam alle risico's door een man van achteruit door te schuiven naar de spits positie. Dit resulteerde in de 5-3 uit een benutte strafschop na ruim 80 minuten spelen. Slechts twee minuten later zorgde Joerie van Rjswijk met zijn vijfde(!) van de middag weer voor een marge van 3 waardoor de wedstrijd nu echt gespeeld leek. Joerie onstnapte aan de verdediging en ging alleen op de doelman af. Deze werd keurig omspeeld en de bal in het lege doel geschoven.Toch wist valkenswaard in de slotminuten nog twee keer te scoren, waardoor het voor Hilvaria alsnog onnodig billenknijpen werd. Een kopbal in een leeg doel zorgde voor de 6-4.; De bal kon opnieuw worden ingebracht nadat de doelman redding had gebracht en belandde bij een geheel vrijstaande speler van Valkenswaard die de bal dus tegen de touwen klopte. Niet veel later een afstandschot dat met een boogje over de doelman en onderkant lat voor de 6-5 zorgde. Ondanks nog wat hachelijke momenten voor het doel van Hilvaria bleef de gelijkmaker uit. Dit zou ook geheel tegen de verhouding in zijn geweest, omdat Hilvaria deze middag veel beter spel had laten zien dan Valkenswaard.

Komende zondag krijgt Hilvaria Dommelen op bezoek. Dommelen begon goed aan de competitie met drie overwinningen op rij, maar verloof de laatste twee duels. Men zal dus gebrand zijn op een overwinning in Hilvarenbeek om zodoende de aansluiting met de top te behouden. Opnieuw een lastige opgave voor Hilvaria dat de ongeslagen status als trotse koploper met man en macht zal verdedigen. Hilvaria hoopt op de steun van vele supporters! 

Wedstrijdverslag Amateurvoetbal Eindhoven: https://www.amateurvoetbaleindhoven.nl/index.php?mact=CGBlog,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=4808&cntnt01returnid=46

Hilvaria VR1 wint bekerduel van Rosmalen
Hilvaria MO11-1 walst over Best vooruit en bekert ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites