HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria verrast koploper FC Eindhoven AV

DSC_0761

De bekenaren waren goed voorbereid op de bezoekers uit eindhoven en wisten een knappe 3-1 zege te behalen.

Hilvaria opende sterk en kwam al na 7 minuten spelen op voorsprong via Coen van Oirschot. Zijn schot van rand zestienmetergebied werd nog licht getoucheerd door een verdediger waarop de doelman de bal en de stuit ervan volledig verkeerd inschatte en zo een doelpunt moest toestaan. Toch kwam FC eindhoven alweer redelijk snel op gelijken hoogte en in spaarzaam moment dat men wel door de verdediging van Hilvaria wist te snijden. De beekse formatie had echter zijn zaakjes goed op orde en wist ook voor rust alweer op voorsprong te komen. Greg van Gestel ging de combinatie aan met Joerie van Rijswijk die zijn tegenstander maar weer eens verraste met zijn snelheid en de bal goed meegaf aan Greg. Eenmaal allen voor de keeper haalde greg de trekker over door de bal in de lange hoek te schuiven. Zo ging Hilvaria met een verdiende voorsprong de rust in.

Na rust was het bal bezit duidelijker in het voordeel van FC Eindhoven, maar dan vond Hilvaria wel prima. Het werd op deze manier geen wedstrijd met vele kansen, maar Hilvaria hield op een enkel moment na de rijen goed gesloten en bleef uiteraard gevaarlijk in de omschakeling met vlugge combinaties op het middenveld of het diepsturen van de snelle spitsen. Hilvaria slaagde er uiteindelijk in om de marge te vergroten naar 2. Het was Coen van Oirschot die zijn tweede van de middag aantekende na een goede actie over de rechterflank. Dit bleek de beslissing in de wedstrijd, waardoor de bekenaren weer 3 punten mochten bijschrijven.

Deze 'bonus'punten kon Hilvaria goed gebruiken in de strijd om weg te komen bij de onderste plaatsen. Deze strijd is echter nog lang niet gestreden. Komende zondag is al meteen de return in Eindhoven tegen FC eindhvoen AV waar Hilvaria uiteraard gaat proberen om de koploper voor een tweede keer te verslaan.

Foto's met dank aan Nick van Hees. Bekijk het uitgebreide fotoverslag op zijn site: http://nicksfotografie.nl/2019/03/31/hilvaria-1-fc-eindhoven-av-1/

Solide overwinning voor Hilvaria 7 in Bergeijk
Hilvaria JO15-1 op titelkoers!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites