HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria verliest nipt van Trinitas

20221205-150156NVH_1322

Afgelopen zondag trad Hilvaria aan in een thuiswedstrijd tegen Trinitas. Bij de uitploeg stond een oud bekende aan het roer: Pierre van Berkel. Op voorhand leek dit een leuke wedstrijd te worden, want Trinitas is van hetzelfde kaliber gezien de ranglijst.

In de opening was het gelijk Trinitas met een gevaarlijke kans. Door een fout achterin was het na minuut 1 al een gevaarlijk schot, maar de rechtsbuiten uit Oisterwijk had zijn vizier nog niet op scherp staan. Het was een erg open beginfase waarin Hilvaria na 6 minuten ook haar eerste grote kans kreeg. Door een voorzet van Joerie van Rijswijk kwam de bal bij de centrale verdediger Floris Kramers. Hij schoot de bal op de handen van de keeper en in de rebound wist Sem Hendriks de bal ook niet tegen de touwen te werken. Na nog geen 10 minuten gespeeld te hebben, diende zich alweer de volgende grote kans aan. Door een te korte terugspeelbal van de centrale verdediger van Trinitas had Michiel Kramers vrije doortocht naar de goal, maar zijn poging ging mis. Na 20 minuten spelen was het Trinitas met de 0-1. De bal belandde in de voeten van de spits die weg kon draaien in de 5 meter. Hij passeerde zijn man en schoot daarna binnen. De volgende kans was weer voor de uitploeg. Door het slecht wegwerken van de bal kon de linksbuiten vrij schieten, maar hij zag zijn poging uiteen spatten op de lat. Vlak voor rust was het Joerie van Rijswijk met een kans op de gelijkmaker. Hij werd vrijgespeeld in de 16 meter maar zijn schot van dichtbij met links ging over.

Na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel van beide ploegen was niet erg goed op een koude Roodloop en was er vooral veel strijd. Trinitas had nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Op 3/4 van de wedstrijd was het de rechtsbuiten met een schot van dichtbij, maar Martijn Bijdevier bracht redding. Ook de spits van de Oisterwijkse ploeg had kans om voorsprong uit te breiden, maar ook hij kon zijn 2e van de middag niet maken. Hilvaria kreeg nauwelijks echt kansen in de 2e helft waardoor de wedstrijd in 0-1 eindigde. Volgende week is er een ware kraker op sportpark de Roodloop tegen directe concurrent Uno Animo. Zij staan evenals Hilvaria op 16 punten uit 9 wedstrijden. Om 14 uur wordt er afgetrapt. Tot dan!

Foto's met dank aan Nick van Hees: https://nicksfotografie.nl/2022/12/04/hilvaria-1-trinitas-1/

JO10-1 Kampioen!
Hilvaria MO15 weet wéér te winnen!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites