HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria verliest met ruime cijfers in Reusel

Hilvaria verliest met ruime cijfers in Reusel

Een bezoek aan Reusel Sport heeft voor Hilvaria geresulteerd in een 6-2 nederlaag.

De ploeg uit Hilvarenbeek ging nog wel voortvarend van start, want na slechts 6 seconden spelen lag de bal al in het netje. In plaats van de bal terug uit te spelen koos Joost van Doormaal ervoor om meteen een bal vooruit te spelen naar Nick Spitters. Zijn pass kwam vervolgens bij Joerie van Rijswijk die oog in oog met de doelman koelbloedig afrondde. Al snel hierna zou voor de eerste keer blijken dat Hilvaria deze middag geen geluk zou hebben met de scheidsrechter. Na 2 minuten spelen kreeg Reusel Sport een penalty voor een vermeende overtreding in het zestien meter gebied. Van een overtreding was echter geen sprake en gelukkig was er dan ook gerechtigheid voor de Bekenaren, omdat de penalty op de lat geschoten werd. De rebound verdween vervolgens over het doel. Toch zou hierna blijken dat Hilvaria in de eerste helft de onderliggende partij was. Nadat de thuisploeg een aantal keer dreigend was geweest voor het doel van Hilvaria wist men in de 26ste minuut de stand gelijk te trekken. Na een doorbraak aan de linkerflank kon de doelman van Hilvaria het eerste schot van de linksbuiten van Reusel nog wel stoppen, maar de bal belandde voor de voeten van een Reusel speler en kon zo in het lege doel geschoven worden. Twee minuten later werd uit een corner alweer 2-1 voor de gastheren gescoord. Hierbij zat het voor de tweede keer niet mee voor Hilvaria, want de doelman werd onderweg naar de bal aan zijn shirt getrokken waardoor de speler van Reusel eerder bij de bal was en hem zo in het lege doel kon schuiven. Ondanks hevige protesten aan Hilvaria zijde keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. In het laatste kwartier bleef Reusel Sport de ploeg met het meeste balbezit en de drang naar voren, maar tot scoren kwamen ze niet meer. Ondanks een slechte eerste helft kon Hilvaria zich vasthouden aan het feit dat men in de omschakeling toch ook een aantal keer gevaarlijk is geweest.

Ook in de tweede helft begonnen de gasten uit Hilvarenbeek weer goed. Na 3 minuten spelen kon de stand alweer gelijk getrokken worden door Hidde Vlasblom. Hij kreeg de bal in de zestien meter aangespeeld na een voorzet van Joerie van Rijswijk en een overstapje van Joost van Doormaal, nam de bal rustig aan en schoof hem langs de keeper in het doel. Tot aan de 69ste minuut leek er weinig aan de hand voor Hilvaria en leek men de grip op de wedstrijd te hebben. Toch kreeg het weer in domper te verwerken. Een voorzet vanaf de rechterkant van Reuselsport werd ruim buiten het zestienmeter gebied tegen de arm van een Hilvaria speler geschoten. De scheidsrechter besloot echter de bal op de stip te leggen en liet de hilvarianen verbaasd achter. Deze penalty werd door Reusel Sport niet gemist en zo kwam het voor de tweede keer deze middag op voorsprong, 3-2. Twee minuten later in de 72ste minuut viel de genadeklap voor de bekenaren toen de spits van Reusel Sport vrijgespeeld werd in het doelgebied en dat bal gemakkelijk kon binnen schieten. Deze klap kwam Hilvaria niet meer te boven en zo kon Reusel Sport in de laatste 10 minuten uitlopen naar 6-2. Het had zelfs erger kunnen zijn voor gasten uit Hilvarenbeek, maar dat was voor de thuisploeg ook te veel van het goede geweest. Wel kreeg men vier gele kaarten te verwerken tegen nul voor Reusel Sport, dus ook hierbij zat de scheidsrechter niet mee voor Hilvaria.

Volgende week kan Hilvaria zich thuis revancheren voor deze nederlaag in de laatste volledige wedstrijd voor de winterstop tegen SBC (Son en Breugel). Bij een overwinning behoud men de aansluiting met de subtop, maar als men niet weet te winnen dan komt het in de grote middenmoot terecht waarbij er na de winterstop dan nog van alles kan gebeuren.

Voorwedstrijd Reusel Sport - Hilvaria
Hilvaria ME1 bekert door en zit bij laatste 10

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites