HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria toont veerkracht tegen Wilhelmina Boys

Hilvaria toont veerkracht tegen Wilhelmina Boys

​In de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Best wisten de Bekenaren tot 3 keer toe een achterstand weg te poetsen: 3-3.

​Op een drukbezocht en zonovergoten sportpark de Roodloop waren in de openingsfase van het duel de bezoekers duidelijk de betere ploeg op het veld. De voorwaartsen van Wilhelmina Boys zetten steeds snel druk op de bal wanneer Hilvaria de opbouw van achteruit probeerde te verzorgen. Dit leverde een aantal kleine kansen in de vorm van schoten van buiten het zestienmetergebied op. De thuisploeg wist nog wel gevaarlijk te worden vanuit de omschakeling, maar wisten het net ook niet te vinden. Nadat de eerste levensgrote kans voor Wilhelmina Boys nog voor open doel op de paal geschoten werd, was het in de 18e minuut wel raak. De rechtsbuiten van de bezoekers werd vrijgespeeld voor de doelman, wist een gaatje te vinden in de rechterhoek en zette zijn ploeg verdiend op voorsprong. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van deze voorsprong, want amper twee minuten later wist Joerie van Rijswijk te ontsnappen aan de verdediging, de doelman de omspelen en zo de gelijkmaker aan te laten tekenen. De vlag voor buitenspel ging nog wel omhoog, maar de scheidsrechter wilde hier niet aan en het doelpunt werd dan ook goedgekeurd. Hierna bleef Wilhemina Boys voetballend de bovenliggende partij en creëerde ze ook kansen, maar Hilvaria was in de omschakeling ook nog een aantal keer gevaarlijk. Toch waren het wederom de bezoekers die in de 30e minuut wederom op voorsprong kwamen. Een vrije trap voor een vermeende handsbal werd bij de eerste paal verlengt en kon bij de tweede paal uit een moeilijke hoek toch worden binnen geschoten in de korte hoek. De thuisploeg zag de bal met de hand worden aangenomen, maar ook hier wilde de scheidsrechter niet aan. Het verdere vervolg van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde, maar werd er niet meer gescoord waardoor een 1-2 ruststand op het scorebord bleef staan. 

In de beginfase van de tweede helft ging Hilvaria nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam dan ook al na zeven minuten spelen. Deze keer wist Hidde Vlasblom te ontsnappen aan de verdediging van Wilhelmina Boys, de doelman te omspelen en de gelijkmaker aan te tekenen. Wederom ging de vlag voor buitenspel ter vergeefs omhoog. In de volgende fase van de tweede helft wisten de bezoekers weer een aantal keren gevaarlijk te worden en werden de uitvallen van Hilvaria weer wat spaarzamer. Het duurde echter tot de 75e minuut alvorens de gasten uit Best voor de derde keer op voorsprong wisten te komen. Een vrije trap op een mooie positie niet ver buiten het zestienmetergebied werd feilloos in de rechterbovenhoek geschoten. De thuisploeg moest dus voor de derde keer op zoek naar de gelijkmaker. Hierbij liet men wel veel ruimte vrij in de verdediging waardoor ook Wilhelmina Boys een aantal keer gevaarlijk kon worden, maar gelukkig voor de Bekenaren werd dit steeds slecht uitgespeeld waardoor de verdediging zich staande wist te houden. In de 85e minuut werd een afgeslagen aanval van Hilvaria opnieuw voor het doel gebracht en kon door de geheel vrijstaande Hidde Vlasblom bij de tweede paal worden binnen geschoten en zo kwamen de gastheren voor de derde keer deze middag langszij. Ook deze keer ging de vlag omhoog voor buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter keurde ook dit doelpunt goed. In de slotfase van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een goede kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. De doelman van Hilvaria moest tot twee keer redding brengen op een schot van links van dichtbij en aan de overzijde schoot Hilvaria uit een vrijstaande positie de bal langs de verkeerde kant van de paal. Een overwinning was echter te veel van het goede geweest voor de gastheren. Door hard te blijven werken wist men een punt uit het vuur te slepen tegen een goed voetballend Wilhelmina Boys. 

Komende zondag gaat Hilvaria op bezoek bij koploper Oirschot Vooruit waar men zal proberen om ook daar de punten weg te halen.

Wedstrijdverslag - wilhelminaboys.nl
Foto's - Nick van Hees
Foto's - Trompettercup

Wedstrijdverslag Hilvaria A3 – NOAD A3:
Marianne Verburg

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites