HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria stijgt naar plek 3

20221129-100958Hilvaria-1-2022-2023

Afgelopen zondag trad Hilvaria aan tegen CHC uit Den Bosch. Op voorhand stond Hilvaria 5e en de Bosschenaren bezette de 6e plaats. Het leek dus een mooi affiche te worden.

Al in de eerste minuut was er een 100 procent kans voor de thuisploeg. Zij kwamen via rechts door en de bal werd voorgegeven. De aanvaller kon zo binnen tikken, maar hij verzuimde te scoren. Hilvaria was dus al vroeg gewaarschuwd. Ook Hilvaria kreeg al vroeg een kans. Gideon Kingongo maakte een actie op links en legde de bal terug op Duncer Rasenberg. Hij stond in het strafschopgebied maar zijn poging belandde recht in de handen van de keeper. In de 24e minuut was het dan raak. Fedde Rasenberg onderschepte de bal en gaf hem mee aan Joerie van Rijswijk. Hij gaf de bal voor. De bal belandde in de voeten van een verdediger, maar hij maakte een fout en de bal glipte door zijn benen. Sem Hendriks profiteerde daar van en schoot beheerst de bal tegen de touwen, 0-1. 8 minuten later was het een corner van CHC. Die werd afgeslagen en Hilvaria ging counteren. De bal belandde bij Duncer Rasenberg, die gaf de bal aan Michiel Kramers die in een keer doorspeelde op een vogelvrij staande Joerie van Rijswijk. Hij bleef koel oog in oog met de keeper en schoot subtiel binnen, 0-2. In de 40e minuut was CHC heel dichtbij een goal. Via een aanval van links kwam de bal voor, maar Martijn Bijdevier blokte de bal goed en bleef het 0-2 met rust.

3 minuten na rust was het weer dezelfde situatie als net voor rust. Dit keer kwam de bal weer voor en opnieuw stopte Martijn Bijdevier de grote kans van CHC. Na rust was CHC de gevaarlijkere ploeg, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. In de 70e minuut kon Fedde Rasenberg de wedstrijd op slot gooien. De bal belandde op de 11 meter stip. Helaas schoot de middenvelder de bal tegen de keeper aan en wist Hilvaria dat deze wedstrijd nog niet was gespeeld. 10 minuten later was het CHC met de penalty. Ook zij faalde en Martijn Bijdevier stopte de penalty. CHC kwam nog met een slot offensief, waardoor er weer een penalty kwam. Dit keer schoten zij hem wel binnen en was het 1-2. Dit gebeurde pas laat waardoor er daarna afgefloten werd en Hilvaria de 3 punten mee naar huis neemt.

Volgende week treed de ploeg van Koen van der Heijden aan in een thuiswedstrijd om 14:00 tegen Trinitas. Tot dan!

Werner Cools nieuwe trainer Hilvaria 1
MO15 wint duel met Theole!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites