HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria start competitie met nederlaag

DSC_0481

EFC bleek met 2-0 te sterk voor Hilvaria.

Meteen een pittig duel voor Hilvaria op de openingsdag van de competitie. De nummer 2 van vorig seizoen kwam op bezoek in Hilvarenbeek en hier lag meteen een mooie uitdaging voor Hilvaria om te laten zien dat men het niveau aan kan. 

De eerste helft lukt het Hilvaria nog aardig partij te geven aan EFC. Het balbezit was veelvuldig in handen van EFC, maar de bezoekers waren niet de enige die kansen wisten te creëren. Hilvaria had namelijk al na enkele minuten op voorsprong kunnen komen toen Doris van Trier de bal vrij voor de keeper kreeg aangespeeld. Hij kwam echter niet goed uit met zijn passen en produceerde slechts een slap rollertje dat door de doelman van EFC tot hoekshop verwerkt kon worden. Even later was het wel raak voor EFC. De spits van EFC wist aan de linkerkant te ontsnappen aan zijn verdedigers en een voorzet op maat af te leveren die simpel binnen gelopen kon worden. Een snelle voorsprong voor de bezoekers uit Eersel. Het vervolg van de eerste helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en was de grootste kans nog voor EFC met een knal op de lat. Aan de kwam echter geen wijziging meer en men ging met 0-1 rusten. 

Na rust hoopte Hilvaria nog meer een vuist te kunnen maken tegen EFC, maar helaas voor de bekenaren kwamen de bezoekers uit Eersel alleen maar beter in hun spel. Hilvaria kreeg slechts 1 goede mogelijkheid via Joerie van Rijswijk, maar deze kon niet worden verzilverd. Het beekse elftal hield het tot de 70e minuut vol om het doel schoon te houden, maar daarna wist EFC het veldoverwicht uit te drukken in een 2-0 voorsprong. Een vrijwel identieke goal als de 1-0 zorgde voor lucht bij de bezoekers. Je weet het in het voetbal maar nooit wat er kan gebeuren bij slechts één doelpunt verschil. Na de 0-2 probeerde Hilvaria nog wel aan te zetten, maar het was niet bij machten om het EFC nog moeilijk te maken.

Op basis van de tweede helft een dik verdiende overwinning voor EFC, maar Hilvaria hoeft zich zeker niet te schamen voor zijn optreden en kan met vertrouwen richting het volgende duel, komende zondag op bezoek bij 'oude bekende' Bladella.

Foto's - Nick van Hees

Sinterklaas komt vroeg bij Hilvaria 8
Hilvaria JO19-1 hard onderuit

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites