HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria start competitie in 2016 met nipte nederlaag

Hilvaria start competitie in 2016 met nipte nederlaag

​​Uit bij Valkenswaard deed Hilvaria geen goede zaken door met 1-0 te verliezen.

​Met een sterk gewijzigd elftal begon Hilvaria slap aan de wedstrijd. Het veldspel was op zijn zachtst gezegd slordig en de bekenaren mochten van geluk spreken dat men deze fase overleefde zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Een aantal goede mogelijkheden werden door de voorwaartsen van Valkenswaard niet op waarde geschat en doordat het enige gescoorde doelpunt terecht werd afgekeurd voor buitenspel bleven de gasten uit Hilvarenbeek in de wedstrijd. Na deze eerste fase kwam Hilvaria beter in de wedstrijd en werd het gelijkwaardig aan Valkenswaard. Steeds meer duels werden gewonnen door de gasten uit Hilvarenbeek en men kreeg hierdoor ook een tweetal goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst was het Joost van Doormaal die alleen voor de keeper wist te komen, maar zijn meerdere moest erkennen in de doelman. Even later had Nick Spitters de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn actie kon ter nauwernood worden gestopt. Aan de andere kant was de thuisploeg ook nog steeds gevaarlijk, maar aan de score veranderde voor de rust niets. 

In de tweede helft leek de wedstrijd gelijk opgaand verder te gaan, maar na zo'n 5 minuten spelen kwamen de gastheren dan toch op voorsprong. Na slecht uitverdedigen kwam de bal terecht voor de rechtsbuiten van Valkenswaard die zijn directe tegenstander wist uit te kappen en met een schuiver dan toch eindelijk de doelman wist te passeren. Hierna nam Hilvaria het initiatief in de wedstrijd over zonder dat men echt gevaarlijk wist te worden. Pas toen de tweede fase van de tweede helft was ingegaan kon Hilvaria gevaarlijk worden door wederom Joost van Doormaal die na een goede actie vanuit een moeilijke hoek de stand gelijk probeerde te trekken. Zijn schot kon worden gekeerd door de doelman en omdat de rebound volledig gemist werd was ook deze kans verkeken. Tegen het einde van de wedstrijd moesten de bekenaren steeds meer ruimte achter de verdediging toestaan en dit leverde naast een aantal gevaarlijke mogelijkheden ook nog een grote kans op voor de thuisploeg. Echter was de beekse doelman deze middag een sta in de weg. Het beekse elftal probeerde hierna nog wel een puntje uit het vuur te slepen, maar echt gevaarlijk wist men niet meer te worden. 

Met deze nederlaag bewijst Hilvaria zich geen goede dienst. Het verliest hiermee de aansluiting met de (sub)top en ziet de onderste ploegen dichterbij komen. Het belang van de komende wedstrijd thuis tegen nummer 12 Hapert is dus groot. Bij een overwinning slaat men weer een gaatje en kan men weer naar boven kijken. Spelers en staf kunnen uw support in deze wedstrijd goed gebruiken komende zondag 31 januari om 14.30u op sportpark de Roodloop.

Fotoverslag - Nick van Hees

Wedstrijdverslag Valkenswaard - Amateurvoetbal Eindhoven

Hilvaria ME1 in het nieuw!
Hilvaria ME1 komt zeer sterk uit de winterstop

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites